banner image

3 redenen om een modern datawarehouse op te zetten

  • Koen Vanderwegen
    Koen Vanderwegen

Datawarehousing is de perfecte basis voor je analysemogelijkheden. Ze levert één versie van de waarheid op door verschillende informatiebronnen, zoals big data, historische gegevens en zelfs gegevens van applicaties van derde partijen, te combineren en zo een ruimere context te bieden. Je kunt je datawarehouse op verschillende manieren opzetten. Wij kiezen voor SAP BW/4HANA. Met zijn intuïtieve ontwerp en zijn integratie in de rest van de SAP-suite kunnen we je helpen: 

1. Om je bedrijf beter te laten presteren.

Bedrijven die SAP BW/4HANA gebruiken, kunnen enorme hoeveelheden gegevens in realtime benutten. Dankzij de in-memorydatabase van HANA kun je bij operaties gegevens 10 keer sneller verwerken en zoekopdrachten 100 keer sneller uitvoeren voor analyses.

Waar zoekopdrachten vroeger alleen waren aangewezen op rapporten van gisteren of van de dagen daarvoor, kun je nu actuele data doorzoeken terwijl je ze verzamelt. Zo bespaar je tijd, kun je je voordeel halen uit veranderende bedrijfsomstandigheden en kun je slimmere beslissingen nemen, wat je een concurrentievoordeel oplevert. 

10 tot 100 keer snellere gegevensverwerking
bij operaties en analyses met SAP BW/4HANA

2. Beheer je gegevens efficiënter

Door zijn unieke combinatie van vereenvoudigde datamodellering en zijn rijke zakelijke content, kunnen bedrijven met SAP BW/4HANA snel en efficiënt een datawarehouse opzetten. Het gebruik van praktijkgerichte objectmodellering is hiervan een uitstekend voorbeeld: je hoeft voor elk individueel veld niet langer metadata aan te maken die heel wat onderhoud vergen. 

Bovendien kun je bestaande modellen veel sneller aanpassen in SAP BW/4HANA dan met traditionele datawarehousingoplossingen, wat de total cost of ownership (TCO) aanzienlijk verlaagt

3. Benut de kracht van je data optimaal door integratie

De grote kracht van SAP BW/4HANA zit hem in zijn integratie met SAP Data Hub, SAP Analytics Cloud (SAC) en andere analytische oplossingen. Zo kun je je fysieke data en je data in de cloud voor heel wat zakelijke domeinen efficiënter analyseren, wat je nieuwe zakelijke inzichten oplevert. Bovendien heb je dankzij de open SQL-interface van SAP BW/4HANA toegang tot data los van datamodellen, waardoor je gegevens voor je hele bedrijf beschikbaar zijn. 

De slimme datawarehousingoplossing: SAP BW/4HANA 

SAP BW/4HANA is de SAP-datawarehousingoplossing van de volgende generatie. Ze bouwt op een herwerkte softwaresuite die is ontworpen om de kracht van de HANA-database volledig te benutten. SAP BW/4HANA biedt een eenvoudige set objecten die uitermate geschikt zijn om een flexibele en soepele, gelaagde architectuur te modelleren, die perfect geschikt is voor een modern datawarehouse. Het is de ideale hoeksteen voor je analytische setup!

Lees hier meer over analytics.

Wil je je eigen moderne datawarehousingoplossing opzetten? Lees hier hoe je een SAP BW/4HANA-roadmap uitstippelt of vraag onze experts om advies

We delen onze kennis graag met u

Lees als eerste hoe Flexso concrete cases aanpakt en profiteer van tips op basis van ervaringen uit de praktijk.

mascotte
Flexso

Voor een betere website ervaring gebruiken we cookies. Meer informatie