banner image

Bekaert: 30.000 werknemers wereldwijd, één globale hr-strategie

  • Flexso

In 2013 was Bekaert, de grootste leverancier van staaldraadoplossingen ter wereld, op zoek naar de ideale roadmap om zijn hr-processen wereldwijd te stroomlijnen. Sindsdien heeft Flexso for People het staalbedrijf geassisteerd bij de implementatie van SAP SuccessFactor-modules voor onderwijs, rekrutering, talent & opvolging en prestatiebeheer. In 2019 werd de meest recente en misschien wel belangrijkste stap genomen: de implementatie van Employee Central.

Voortbouwen op een succesverhaal

Bijna zeven jaar geleden nam het management van Bekaert de beslissing om een wereldwijde HRIS-oplossing te implementeren. De keuze viel daarbij op SAP. De doelstellingen:

  • Alle hr-masterdata samenbrengen in één platform.
  • Een sterke link creëren tussen SAP ERP en SuccessFactors.
  • De schaalbaarheid en flexibiliteit van de cloud ten volle benutten.
  • Onnodige hardware-investeringen vermijden.
  • Alle talentprocessen samenbrengen in één oplossing.

Vandaag kunnen Bekaert en Flexso for People terugblikken op een geslaagd project: de SAP SuccessFactors-modules voor Learning, Recruitment, Talent & Succession en Performance Management leveren al jaren goede resultaten op. 

Mission: possible – de introductie van Employee Central

De volgende stap in de hr-transformatie was een overkoepelende oplossing die alle hr-processen, -systemen, -tools en -data samenbrengt tot één samenhangend geheel.

"Een hr-team verliest vaak teveel tijd aan transactionele taken", zegt Jorn Waterschoot, global HRIS manager bij Bekaert. "Een van de belangrijkste doelen van deze businesscase is om hr een meer strategische en tactische rol te laten spelen door administratie, gegevensbeheer en repetitieve taken achterwege te laten. Daarnaast wilden we ons globale datamodel opfrissen en zo tegemoetkomen aan de analytische behoeften van hr en finance. En ten slotte wilden we ook één systeem creëren met alle informatie over ons volledige personeelsbestand.”

Omdat Bekaert al veel ervaring had met SAP, was Employee Central de logische keuze.

Globale inzichten voor een grote impact

Met Employee Central kan Bekaert in de toekomst vertrouwen op gestroomlijnde, digitale, wereldwijde hr-tools en -processen voor zijn 30.000 werknemers over de hele wereld. De oplossing centraliseert de gegevens van alle medewerkers en laat zich eenvoudig afstemmen op lokale faciliteiten en teams. Bovendien kan het hr-management rapporteren over het volledige personeelsbestand van Bekaert, en de levenscyclus en toegangsrechten van de werknemers uitgebreid beheren.

In het kader van privacy slaat het hr-team van Bekaert de gegevens van werknemers alleen op in Employee Central als ze aan minstens één van deze criteria voldoen:

  • De gegevens zijn noodzakelijk voor wereldwijde rapportage.
  • De gegevens zijn bepalend voor een wereldwijd proces, waaronder werknemersidentificatie.
  • De informatie is vereist om self-servicefunctionaliteiten te activeren.
  • De informatie is nodig voor waardeverhogende interfacing tussen tools en oplossingen.

"Hoewel de uitrol nog in zijn kinderschoenen staat – slechts een derde van onze medewerkers zit momenteel al in het nieuwe systeem – ervaren we in China nu hoe gebruiksvriendelijk het is", gaat Jorn verder. "We verwachten dat het rapportage- en analyticsdashboard nog een grote impact zal hebben in de komende maanden." 

Jouw partner voor een globale hr-transformatie

Het is al de derde keer dat Bekaert een beroep doet op Flexso for People voor een HR-transformatieproject. Dat is te danken aan onze uitgebreide expertise op het gebied van SAP en digitale hr-transformatie, en de sterke culturele match tussen beide bedrijven.

"We werken al samen sinds 2013. Flexso for People heeft veel ervaring met implementaties van deze schaal in België. Bovendien blijven hun consultants betrokken van de voorbereidingsfase tot en met de nazorgfase, en dat is van onschatbare waarde voor ons", benadrukt Jorn. "We hebben een symbiotische relatie met Flexso for People en zijn nog steeds erg tevreden over onze samenwerking."

Wil je graag een hr-transformatieproject opstarten? Ons team beschikt over de nodige implementatie-ervaring op het gebied van SAP, SuccessFactors, Employee Central en hr-transformatie in het algemeen. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontdek hoe we onze klanten helpen hun medewerkers beter te ondersteunen en waarde toe te voegen aan hun bedrijf met nieuwe technologieën.

We delen onze kennis graag met u

Lees als eerste hoe Flexso concrete cases aanpakt en profiteer van tips op basis van ervaringen uit de praktijk.

mascotte
Flexso

Voor een betere website ervaring gebruiken we cookies. Meer informatie