Bekaert: 30.000 werknemers over de hele wereld, één globale hr-strategie

Bekaert, de grootste leverancier van staaldraadoplossingen ter wereld, zet maximaal in op de innovatie en optimalisatie van hun hr-processen en omgeving. Al jaren werkt het staalbedrijf met Flexso samen om hen bij te staan in hun digitaliseringstraject met advies, implementaties en integraties. Lees hier meer over het traject van ons partnership met Bekaert én de resultaten daarvan.

Bekaert Success Factors employee central

Voortbouwen op een succesverhaal

De eerste stap in het digitalisatietraject van Bekaert was de beslissing om een wereldwijde HRIS-oplossing te implementeren in 2013. De keuze viel daarbij op SAP ERP (HCM) en SAP SuccessFactors.

De doelstellingen van de organisatie waren toen:

  • Alle hr-masterdata samenbrengen in één SAP-platform.
  • Een sterke link creëren tussen SAP ERP en SuccessFactors.
  • De schaalbaarheid en flexibiliteit van een cloudoplossing ten volle benutten.
  • Onnodige hardware-investeringen vermijden.
  • Alle talentprocessen samenbrengen in één oplossing.

Vandaag heeft het Bekaert-team niet alleen hun oorspronkelijke doelen bereikt, maar veel meer dan dat. Met de eerste SAP SuccessFactors-modules voor Learning, Recruitment, Talent & Succession en Performance Management merken zij al jaren positieve resultaten: minder administratief werk, meer efficiëntie en een optimale ondersteuning van medewerkers.

Dat vroeg om meer!

De introductie van Employee Central

De volgende stap in de hr-transformatie was een overkoepelende oplossing die alle hr-processen, -systemen, -tools en -data samenbrengt tot één samenhangend geheel.

Na een grondige voorstudie, nam het Bekaert-team het besluit om in te zetten op SAP SuccessFactors Employee Central om de globale core hr-data naar de cloud te brengen en wereldwijd te stroomlijnen.

Jorn Waterschoot Bekaert

"Een hr-team verliest vaak teveel tijd aan transactionele taken. Een van onze belangrijkste doelen is om hr een meer strategische en tactische rol te laten spelen door administratie, gegevensbeheer en repetitieve taken achterwege te laten. Daarnaast wilden we ons globale datamodel opfrissen en zo tegemoetkomen aan de analytische behoeften van hr en finance. En ten slotte wilden we ook één systeem creëren met alle informatie over ons volledige personeelsbestand.”

Jorn Waterschoot - Global Head HR Technology bij Bekaert

Grote impact dankzij globale inzichten

Met Employee Central heeft Bekaert gestroomlijnde, digitale, wereldwijde hr-tools en -processen voor meer dan 30.000 werknemers over de hele wereld. De oplossing centraliseert de gegevens van alle medewerkers en is eenvoudig af te stemmen op lokale faciliteiten en teams. Bovendien kan het hr-management rapporteren over het volledige personeelsbestand van Bekaert, een loopbaan van A tot Z inkijken en toegangsrechten van hun werknemers uitgebreid beheren.

Bekaert Success Factors employee data

Het Bekaert hr team hanteert een belangrijk principe: ze slaan enkel werknemersgegevens op in Employee Central wanneer ze aan minstens één van deze criteria voldoen:

  • de gegevens zijn noodzakelijk voor een globale rapportering
  • de gegevens sturen een globaal proces, inclusief werknemersidentificatie
  • de informatie is nodig om self-service mogelijkheden te ontsluiten
  • de informatie is nodig voor de interface tussen tools en oplossingen

The (hr) sky is the limit?

Het hr digitalisatieproject bij Bekaert blijft uitbreiding kennen. Intussen is Flexso for People bezig om employee engagement en experience via Qualtrics op te zetten. Daarnaast komt er ook een SuccessFactors module voor Onboarding aan en zal er een koppeling opgezet worden met SAP Analytics Cloud om nog meer inzichten en rapportagemogelijkheden te krijgen.

Hoe Bekaert expense management automatiseert met SAP Concur

Voor hun onkostenbeheer koos Bekaert ook voor SAP. Met SAP Concur stroomlijnen zij de procedure om reisonkosten en andere uitgaven door te geven, te managen en op te volgen. Ontdek hier hoe Concur dit met één gebruiksvriendelijke tool automatiseert voor alle fabrieken van Bekaert wereldwijd.

Lees het hier

Bekaert en Flexso, partners voor een globale hr-transformatie

De reden waarom Bekaert beroep doet op Flexso for People voor hun hr-transformatieproject heeft te maken met de doorgedreven expertise in hr, SAP en digitale hr-transformatie, en de sterke culturele match tussen beide bedrijven.

"We werken al samen sinds 2013. Flexso for People heeft veel ervaring met implementaties van deze schaal. Bovendien blijven hun consultants betrokken van de voorbereidingsfase tot en met de ondersteuningsfase, en dat is van onschatbare waarde voor ons", benadrukt Jorn.

Bekijk hieronder ook het gesprek met Jorn Waterschoot (Bekaert) en Werner Smeets (Flexso for People) over Bekaerts hr transformatietraject.

Powered by Flexso for People: experts recht uit de wereld van hr

De experts achter die tonnen hr-ervaring? Flexso for People: het Flexso team met gespecialiseerde kennis van de hr-wereld.

Zij brengen jouw digitale hr-strategie en -processen naar het hoogste niveau.
Maak kennis

Geschreven door

Stijn Verschueren

Stijn Verschueren

Yannick Van Melkebeke

Yannick Van Melkebeke

Eline Jacobs

Eline Jacobs

Laat je inspireren door onze klanten