banner image

Meer dan 300 werkzoekenden opgeleid tot SAP Consultant

VDAB en Cevora organiseren al sinds 2004 samen met Flexso de beroepsopleiding SAP Consultant

  • Grisja Goossens

VDAB en Cevora organiseren al sinds 2004 samen met Flexso de beroepsopleiding SAP Consultant. Al die edities leverden ons heel wat expertise op in het geven van trainingen en opleidingen.

Waarom ondersteunt Flexso deze VDAB-opleiding?

SAP is marktleider in België en er is veel vraag naar SAP specialisten. Als SAP dienstverlener is kennisdeling voor Flexso enorm belangrijk. We zetten daarom graag mee onze schouders onder deze opleiding. Ze geeft werkzoekenden de kans om hun eerste stappen te zetten in de SAP wereld en zo een nieuwe wending te geven aan hun loopbaan.

Lees het inspirerende verhaal van Erika, die zich in een mum van tijd omschoolde tot SAP Consultant. 

Tot wie richt deze opleiding zich?

De opleiding richt zich tot werkzoekenden. Ze wordt 2 keer per jaar georganiseerd en duurt 3 à 4 maanden. In een beperkte kring van 12 cursisten krijg je een technische opleiding tot SAP Consultant. Naast klassikale lessen, meestal in de VDAB gebouwen in Heverlee, krijgt iedere cursist ook individuele oefeningen en groepsoefeningen.

Wil je er zeker bij zijn tijdens de volgende opleiding? Deze start op 9 Juni 2021. Meer informatie.

Welke kansen biedt deze opleiding?

Het niveau en de bekendheid van deze opleiding is hoog. Voor afgestudeerden is het een ideale basis om een boeiende job te vinden in de wondere wereld van SAP. Ook bij Flexso werken vandaag verschillende collega’s die via deze opleiding hun eerste stappen hebben gezet in SAP consulting.

Sofie Fannes kon haar VDAB-opleiding verzilveren met een job bij Flexso. Tot vorig jaar stond ze nog als onderwijzeres voor de klas. Na 18 jaar lesgeven, voelde ze dat het tijd was voor iets anders. Sofie had altijd al een grote interesse in IT en experimenteerde af en toe zelf met programmeren. Toen ze de video van de opleiding tot SAP consultant zag, was ze dan ook meteen verkocht. De werkzekerheid binnen de sector is natuurlijk een groot bijkomend voordeel.

"Mijn liefde voor taal? Die is er nog steeds"
Op school gaf ik de lessen Grieks en Latijns. Jarenlang deelde ik mijn liefde voor deze oude talen met de jongere generatie. Ik kan mijn gevoel voor talen zeker goed gebruiken in deze functie, nu ik mijn passie gevonden heb in de SAP programmeertalen.

"Ik heb er nog geen seconde spijt van"
Ik voel me thuis in de wereld van IT én bij Flexso. Ik leer weer elke dag bij, en krijg hier alle kansen om me verder te ontplooien. Dat geeft me enorm veel voldoening. Sinds ik deze nieuwe wending heb genomen, zijn mijn dagen te kort!

Kom uit je comfortzone
Sofie’s tips voor mensen die de VDAB-opleiding overwegen? “Doe het, neem de sprong. Ik heb het erop gewaagd en mijn school vaarwel gezegd. Plots zat ik aan de andere kant van de klas, maar wat een goede keuze bleek dit te zijn. Je krijgt zoveel voldoening uit deze functie. De IT sector verandert constant, waardoor je blijft bijleren. Waar wacht je dus nog op?  

Ook zin om uit je comfortzone te komen?

De opleiding tot SAP Analist Programmeur start elk jaar in februari en oktober.

Benieuwd naar de komende opleiding van Functioneel SAP Consultant? De start van deze training staat gepland voor juni.

We delen onze kennis graag met u

Lees als eerste hoe Flexso concrete cases aanpakt en profiteer van tips op basis van ervaringen uit de praktijk.

mascotte
Flexso

Voor een betere website ervaring gebruiken we cookies. Meer informatie