banner image

Meer dan 300 werkzoekenden opgeleid tot SAP Consultant

VDAB en Cevora organiseren al sinds 2004 samen met Flexso de beroepsopleiding SAP Consultant

  • Grisja Goossens

VDAB en Cevora organiseren al sinds 2004 samen met Flexso de beroepsopleiding SAP Consultant. Al die edities leverden ons heel wat expertise op in het geven van trainingen en opleidingen.

Waarom ondersteunt Flexso deze VDAB-opleiding?

SAP is marktleider in België en er is veel vraag naar SAP specialisten. Als SAP dienstverlener is kennisdeling voor Flexso enorm belangrijk. We zetten daarom graag mee onze schouders onder deze opleiding. Ze geeft werkzoekenden de kans om hun eerste stappen te zetten in de SAP wereld en zo een nieuwe wending te geven aan hun loopbaan.

Lees het inspirerende verhaal van Erika, die zich in een mum van tijd omschoolde tot SAP Consultant. 

Tot wie richt deze opleiding zich?

De opleiding richt zich tot werkzoekenden. Ze wordt 2 keer per jaar georganiseerd en duurt 3 à 4 maanden. In een beperkte kring van 12 cursisten krijg je een technische opleiding tot SAP Consultant. Naast klassikale lessen, meestal in de VDAB gebouwen in Heverlee, krijgt iedere cursist ook individuele oefeningen en groepsoefeningen.

De volgende opleiding start op 20 februari, schrijf je alvast in voor een vrijblijvende infosessie op 16 januari of 3 februari.

Welke kansen biedt deze opleiding?

Het niveau en de bekendheid van deze opleiding is hoog. Voor afgestudeerden is het een ideale basis om een boeiende job te vinden in de wondere wereld van SAP. Ook bij Flexso werken vandaag verschillende collega’s die via deze opleiding hun eerste stappen hebben gezet in SAP consulting.

“Ik heb er nog geen seconde spijt van gehad”

Patrick Ven kon zijn VDAB-opleiding verzilveren met een job bij Flexso. Hij zat in 2008 ‘tegen zijn plafond’ bij zijn werkgever. Na een uitgebreide infosessie en een motivatiegesprek startten ze de VDAB-opleiding voor SAP Consultant. “Het was een sprong in het duister maar ik heb er nog geen seconde spijt van gehad”, aldus Patrick, die nu als HR consultant werkt.

Kom uit je comfortzone

Welke tips heeft Patrick voor mensen die de VDAB-opleiding overwegen? “Durf. Blijf niet in je comfortzone, je zal niets leren of jezelf ontwikkelen als je altijd maar blijft doen wat je al lang kent. Werkgevers willen mensen die buiten de gangbare paden durven treden om een beter resultaat te bereiken. Leer dus en blijf leren en vernieuwen. Ook eens je in de IT-wereld werkt, moet je jezelf blijven ontwikkelen en ontplooien. Onze sector verandert immers voortdurend. Dat is ontzettend boeiend. Waar vind je nog een job waar je binnen één bedrijf tal van nieuwe uitdagingen krijgt?” 

Ook zin om uit je comfortzone te komen?

De volgende opleiding tot SAP Analist Programmeur start in februari.

Benieuwd naar de komende opleiding van Functioneel SAP Consultant? Hou deze pagina dan zeker in de gaten!

We delen onze kennis graag met u

Lees als eerste hoe Flexso concrete cases aanpakt en profiteer van tips op basis van ervaringen uit de praktijk.