banner image

Bouw snel apps zonder code te schrijven met Mendix

 • Thomas Nelissen
  Thomas Nelissen

Nieuwe applicaties ontwikkelen vergt tijd. Helaas willen je businesscollega’s alsmaar meer en alsmaar sneller nieuwe apps om tegemoet te komen aan de veranderende noden en om competitief te blijven in de markt. Bovendien verwachten ze ook nog een buitengewone user experience (UX). Herkenbaar? Ontdek hoe je apps 10 keer sneller én met minder resources ontwikkelt dankzij SAP Cloud Platform Rapid Application Development (RAD) by Mendix.

Bedrijven die starten met digitale transformatie realiseren zich al snel dat wendbaarheid de sleutel is om de concurrentie voor te zijn. Daarom schakelen steeds meer ondernemingen over naar een bimodale IT-strategie. Die combineert een traditionele, robuuste, stabiele digitale kern zoals SAP S/4HANA (Mode 1) met een wendbaar IT-systeem en processen die toelaten om snel de gepaste oplossing te bieden (Mode 2). Het Mendix-softwareplatform, onderdeel van SAP Cloud Platform, past perfect in die laatste categorie. Het laat je toe om snel extensie-applicaties to bouwen voor SAP-platformen zoals S/4, SuccessFactors en Ariba – zonder te coderen. 

Vier redenen om voor Mendix te kiezen

Mendix is een toonaangevend, ‘low-code’ ontwikkelingsplatform dat je toelaat om volledig operationele applicaties te creëren zonder een letter code te schrijven. Dat betekent dat iedereen met een basiskennis van bedrijfsapplicaties nieuwe toepassingen kan bouwen. En dat biedt heel wat voordelen.

 • Bouw 10x sneller apps – met 70% minder resources
  Mendix ondersteunt visuele ontwikkeling en bevat een rijkgevulde app store met honderden bouwstenen om uit te kiezen. Applicaties ontwikkelen gaat daardoor heel wat vlotter: volgens een benchmarkonderzoek zelfs tot 10 keer sneller en met 70% minder resources dan bij traditionele appontwikkeling in Java of .NET. 
   
 • Vergroot het aantal appontwikkelaars in je organisatie (en bespaar)
  Omdat Mendix zo eenvoudig is, kunnen ook niet-technische developers gesofisticeerde businessapplicaties bouwen. Zo vergroot je het aantal resources dat applicaties kan ontwikkelen. Je hoeft dus niet meer constant op zoek naar – die zeldzame – professionele developers – wat voor een significante besparing zorgt.
   
 • Ontketen de kracht van business en IT
  Dankzij Mendix beantwoordt je vlot aan de applicatienoden van je collega’s. In geen tijd kan je de toepassing die zij voor ogen hebben, creëren of aanpassen. Bovendien zorgt het platform ervoor dat developers zich 100% kunnen focussen op functionaliteit in plaats van op de onderliggende technologie. Daardoor bouwen ze applicaties die volledig in lijn zijn met de noden van het bedrijf.
   
 • Omarm innovatie en neem voorsprong
  Om succesvol te zijn in de snelveranderende markten van vandaag, zijn business agility en innovatie absolute musts. Mendix laat je toe om moeiteloos en snel te experimenteren met innovatieve applicaties. Het is zelfs mogelijk om SAP Intelligent Technology services zoals IoT en Machine Learning uit te rollen in je Mendix-applicaties. Met andere woorden: Mendix ondersteunt je digitale innovatiestrategie ten volle. 

“Volgens een benchmarkonderzoek gaat ontwikkelen met Mendix 10 keer sneller en met 70% minder resources dan traditionele ontwikkeling in Java of /NET.” 

Modelgebaseerde, visuele applicatie

In Gartner’s ‘Magic Quadrant for Enterprise High-Productivity Application Platform-as-a-Service’ wordt Mendix als ‘leader’ gecategoriseerd. De reden? Mendix maakt modelgedreven, visuele ontwikkeling mogelijk boven traditionele codering. Zo werkt het:

Een grafisch gegevensmodel ontwikkelt een database. Het grafische model laat toe om entiteiten te creëren, attributen te definiëren en de wisselwerking tussen beiden te veranderen volgens een ‘drag and drop’-systeem. 

Een grafische WYSIWYG-editor ontwikkelt schermen en een BPM-achtige microflow-editor creëert de businesslogica. Het platform genereert zelf alle nodige code.

SAP Fiori/SAPUI5 versus Mendix? De juiste technologie voor de juiste job

Fiori en Mendix (RAD) zijn verschillende platformen, elk met hun eigen voordelen en beperkingen. Het bouwen van Fiori/ SAPUI5-applicaties vergt behoorlijk wat manueel werk en de gegevens en processen moeten volledig in SAP worden ontwikkeld. Voor organisaties met weinig resources kan dat een uitdaging zijn. Wil je echter bestaande, ‘prebuilt’-applicaties in SAP uitbreiden, of applicaties ontwikkelen die enkel SAP-data gebruiken, dan is Fiori of SAPUI5 nog steeds de ideale keuze!

Als integratie met niet-SAP-platformen noodzakelijk is, dan is Mendix een betere optie. Met Mendix kan je applicaties sneller ontwikkelen en eenvoudig integreren. Op die manier verlaag je de kosten en versnel je de marktintroductietijd – zodat je de noden van de business moeiteloos inlost.

Benieuwd hoe SAP RAD by Mendix jouw kan helpen om in een recordtijd apps te ontwikkelen en uit te rollen? We delen graag onze ervaringen en geven je met plezier een demonstratie

We delen onze kennis graag met u

Lees als eerste hoe Flexso concrete cases aanpakt en profiteer van tips op basis van ervaringen uit de praktijk.

mascotte
Flexso

Voor een betere website ervaring gebruiken we cookies. Meer informatie