banner image

Bridgestone boost innovatie met BW-on-HANA

Meetbare voordelen, mooie vooruitzichten

 • Koen Vanderwegen
  Koen Vanderwegen

Bridgestone Europe is een sleuteldivisie van de in Tokio gebaseerde Bridgestone Corporation. Dit is ‘s werelds grootste fabrikant van banden en rubberproducten. Flexso is al jaren Bridgestone Europe’s partner in SAP, dus we grepen de kans om hun BW-on-HANA-migratie tot een goed einde te brengen met beide handen. En dat bleek nog maar het begin.

Eerst maakte men banden van leder. Dan ijzer. Dan rubber. Wanneer het verkeer intenser werd, moest de bandentechnologie mee evolueren. Bridgestone, een pionier op dit vlak, wist dus ook meteen wat te doen wanneer ze hun SAP-systemen zagen worstelen met druk verkeer: innoveren. Om hun datastroom in goede banden te leiden, had BW een upgrade nodig.

De basis voor succes

Voor Flexso staat of valt een project met communicatie, dus we doken in de wereld van Bridgestone Europe. Met intense workshops en een doorgedreven systeemanalyse creëerden we een fundament van wederzijds vertrouwen en begrip.

“Falen in de voorbereiding, is voorbereiden op falen.”
― Benjamin Franklin

Een volledige systeemanalyse gaf ons een heldere kijk op de to do’s en de kosten. We wilden ons trouwens niet alleen houden aan dit kostenplaatje, we wilden Bridgestone ook helpen om geld te besparen. 

Het proces

De eerste stap was het opzetten van een parallelle infrastructuur waarop alle lopende processen blijven draaien tijdens de migratie. Naast deze geplande migratie, hielden we onze ogen open voor mogelijke verdere optimalisaties. Een ‘quick win’ was een snelle prestatieboost, door het stroomlijnen van rapporteringsprocessen. En dankzij onze ervaring op vlak van UAT-testen, konden we ook hier ons steentje bijdragen. Tot slot zetten we een real-time archiveersysteem (Near Line Storage) op, zodat de HANA-applicatie de komende jaren geen uitbreiding nodig heeft.

Voordelen

 • Housekeeping halveert de database van 10 TB naar 5 TB, wat de uiteindelijke kost van HANA ook aanzienlijk drukt.
 • Gemiddeld 12 keer snellere rapporteringen.
 • Data wordt algemeen sneller geladen, wat ervoor zorgt dat de Business SLA alles verwerkt heeft voor 7 uur ‘s ochtends. Dat is vier uur sneller dan voordien.
 • Door gebruik te maken van modellen geoptimaliseerd voor HANA, worden veranderingen vlotter doorgevoerd. Ook hier liggen de kosten lager

De toekomst

De wensen van Bridgestone Europe liepen parallel met de voordelen van HANA. Door de data vanuit ERP te importeren naar BW beschikt men over een kwalitatieve, hybride omgeving voor innovatieve rapporterings- en planningstools . Voeg daar de snelheid en flexibiliteit aan toe die een bedrijf als Bridgestone verwacht, en een volledige SAP-migratie houdt perfect steek. Dit lanceerplatform voor nieuwe toepassingen en oplossingen zal ervoor zorgen dat Bridgestone’s SAP-landschap nog jaren meekan. We zijn dan ook trots te mogen aankondigen dat we hier vandaag hard aan werken.

 

Indien jouw bedrijf een BW-migratie overweegt, kunnen we samen kijken naar:

 • Het opzetten van jouw business case
 • Hoe vereenvoudigde modellen jouw business vooruithelpen
 • De voorbereiding: housekeeping, projectplanning, …
 • Het projectmanagement
 • Waar onze HANA-expertise jou verder van dienst kan zijn

Kom gerust eens praten met een van onze oplossingsarchitecten.

We delen onze kennis graag met u

Lees als eerste hoe Flexso concrete cases aanpakt en profiteer van tips op basis van ervaringen uit de praktijk.

mascotte
Flexso

Voor een betere website ervaring gebruiken we cookies. Meer informatie