banner image

Heerlijk helder budgetteren van Research projecten

  • Ann Koolen

Het financieel management van research management is anders in elke fase van het project. Er zijn voortdurend andere financiële vereisten en specifieke vragen van stakeholders. Flexso heeft met de budget app, die draait op SAP's Portfolio and Project Management (PPM), een mooie en flexibele oplossing.

Hoe efficiënt alle data beheren in research projecten?

Goed project management valt of staat met het verzamelen en consolideren van financiële gegevens. Daarom moeten projectleiders en financiële afdelingen niet alleen inkomsten en uitgaven bijhouden, boeken en consolideren in één rapport, bijkomend is regelmatig overleg noodzakelijk met alle betrokkenen. Want je moet zeker zijn dat alle gegevens op de juiste manier zijn ingeboekt.

Een heldere kijk op elk budget

De budget app van Flexo geeft je een heldere kijk op de budget research kerncijfers voor alle stakeholders. Wat zijn winst en verlies? Lopen de personeelskosten nog in de pas? Handig daarbij is dat timesheets hetzij als uren hetzij als bedragen kunnen weergegeven worden.
Het resultaat? Omdat iedereen dezelfde tool gebruikt voor het invoeren van gegevens en het monitoren van resultaten, blijven budgetten altijd onder controle. En dat op elk niveau.

Een game changer voor research management: Ugent kreeg een boost in efficiëntie en transparentie dankzij SAP’s Research Project Management.

Echt gebruiksvriendelijk

De gebruiksvriendelijke app is gebouwd in de aantrekkelijke SAP Fiori look en feel. Bijzonder handig: de app heeft een financiële wizard die je stap per stap begeleidt bij het aanmaken van een nieuw project. Zo zorgt de app voor meer uniformiteit over alle afdelingen heen. Wil je de app personaliseren voor je eigen organisatie? Je kan de wizard eenvoudig aanpassen aan specifieke vereisten voor het beheer van al je onderzoeksprojecten.

Ondersteund door de jarenlange ervaring van SAP

Onze oplossing biedt niet alleen aanzienlijke bruikbaarheids- en productiviteitsvoordelen voor je magazijnmedewerkers. Ook de IT-afdeling en het hele bedrijf is ermee gebaat:
• Het is module-agnostisch en werkt met SAP PPM, PS, GM, FM, FI, CO;
• Aangezien het een webapplicatie is, is het geschikt voor nagenoeg elk apparaat;
• Het is back-end compatibel met ECC en S/4HANA, on-premise of in de cloud;
• SAP Fiori is een bewezen technologie, ontwikkeld op basis van SAP’s best practices en toonaangevende ontwerpprincipes.

Eenvoudige invoer van financiële gegevens en tailor-made rapportering

De budget app zorgt voor een eenvoudige input van financiële gegevens en geeft je de vrijheid om tailor-made te rapporteren zonder dat je telkens weer een nieuw dossier dient op te bouwen vanaf scratch. Ann Koolen, SAP Technical Consultant van Flexso en een van de projectleiders van de budget app zegt hierover: ‘de app stelt je in staat om rapporten te maken in verschillende formaten, op basis van dezelfde set gegevens. Of je nu een financiële snapshot nodig hebt op een bepaald moment van het project, of de laatste cijfers om een rapport te maken voor je stakeholders.' 

To SAP or not to SAP?

De Research budget app draait op SAP PPM en kan data ophalen uit zowel SAP S/4HANA als ECC. Dankzij het SAP technologieplatform en ‘enhancement point’ technologie kunnen we makkelijk de verbinding maken tussen een niet-SAP-applicatie en onze oplossing.

De budget app is één van de applicaties die Flexso speciaal heeft ontwikkeld voor het beheer van onderzoeksprojecten. Onze apps zoals de Justificatie app, de Workspace app, de Prognose app of onze Tinder for Research app bieden je een end-to-end-oplossing aan voor het beheren van je onderzoeksprojecten binnen je organisatie.

Een heldere kijk op research budget kerncijfers voor elke stakeholder? Neem contact met ons op voor vragen, demo's of use cases.

We delen onze kennis graag met u

Lees als eerste hoe Flexso concrete cases aanpakt en profiteer van tips op basis van ervaringen uit de praktijk.

mascotte
Flexso

Voor een betere website ervaring gebruiken we cookies. Meer informatie