banner image

Build

Een onmisbare, gratis tool voor UX-optimalisatie

  • Arne Goudeseune
    Arne Goudeseune

Het succes van digitale tools hangt sterk af van wat de gebruiker ervan vindt: is de app gebruiksvriendelijk en goed ontworpen? Met Build vraag je het hen rechtstreeks en op voorhand: je betrekt eindgebruikers al vanaf het ontwerp van je softwaretools. Zo ontwikkel je apps die ze graag én vaak gebruiken. 

Wat is Build?

Build is een set van tools waarmee je kennis vergaart, prototypes ontwikkelt, feedback verzamelt en inspiratie opdoet om betere applicaties te ontwikkelen. Met een computer, een e-mailaccount en enkele gebruikers die feedback willen geven, kan je meteen aan de slag. 

Waarom ook jij Build kan gebruiken

  • Geef je designthinkingproces een boost
  • Creëer eenvoudig je eigen prototypes
  • Ideaal voor Fiori-designs
  • Betrek alle stakeholders, zoals eindgebruikers en developers, vroeg in het ontwikkelingsproces

Wil je ook gebruiksvriendelijke applicaties ontwikkelen? Contacteer ons. 

4 bouwstenen

Learning Center: leer de omgeving kennen

In het Learning Center ontdek je via oefenfiches hoe je van een concept tot een ontwerp komt. De fiches doen het designthinkingproces uit de doeken, en reiken tips en tools aan om Build onder de knie te krijgen. Vind je niet wat je zoekt in het Learning Center? In de Build Community helpen andere gebruikers je verder.

Doen: ontwikkel een prototype


In een intuïtieve omgeving pas je eenvoudig de gebruikersinterface van je app en de achterliggende data aan, door verschillende elementen in een mock-up te slepen. Zo creëer je interactieve en responsieve prototypes, zonder ook maar één lijn code te schrijven.

Feedbacktool: focus op gebruikerservaring

Gedurende de hele duur van een project kan je collega’s of eindgebruikers om feedback op je prototype vragen. Hun mening helpt je om betere beslissingen te maken over het ontwerp van de gebruikersinterface.

Laat je inspireren in de galerij

Ben je niet zeker hoe je app eruit moet zien, of wil je je ontwerp naar een niveau hoger tillen, doorblader dan de catalogus met templates. Kies een prototype uit en pas het aan jouw noden aan. Heb je zelf leuke ideeën uitgewerkt, inspireer dan ook andere gebruikers in de Build Community.

Klaar om Build te gebruiken? Hou onze blog in de gaten voor meer info over prototypes ontwerpen.

Vragen, ideeën of spannende projecten gepland? Onze experts helpen je graag.

We delen onze kennis graag met u

Lees als eerste hoe Flexso concrete cases aanpakt en profiteer van tips op basis van ervaringen uit de praktijk.

mascotte
Flexso

Voor een betere website ervaring gebruiken we cookies. Meer informatie