banner image

Cloudintegratie

Hoe cloudoplossingen koppelen aan on-premise- of andere cloudapplicaties?

  • David Pierre
    David Pierre

Het gaat hard voor de 'cloud'. Meer en meer bedrijven vertrouwen nu al op cloudapplicaties en het aantal cloudgebruikers neemt razendsnel toe. Voor een succesvolle cloudstrategie is echter wel een grondige kennis nodig. Hoe kiest en implementeert u de juiste cloudoplossing en hoe koppelt u die correct aan bestaande cloud- of on-premise systemen? 


Vaak komen cloudoplossingen stapsgewijs uw onderneming binnen, waardoor er een hybride IT-landschap ontstaat: sommige businessprocessen staan in de cloud, andere lopen via on-premisesystemen. De eindgebruiker werkt in een uniforme, harmonieuze omgeving, maar de onderliggende processen zijn meestal niet zo eenvoudig.

Om die complexe hybride processen te vereenvoudigen, ontwikkelde SAP tal van integratietools, templates en vlot implementeerbare oplossingen. De meest gebruikte is SAP HANA Cloud Integration (SAP HCI), SAP’s “Platform-as-a-Service”, een middlewareproduct met tal van mogelijkheden voor cloudgerelateerde integraties.

SAP HANA Cloud Integration, wat zijn de voordelen?

Dankzij SAP HCI is er standaard integratiecontent vanuit SAP beschikbaar om de meeste SAP- cloudapplicaties (SuccessFactors, Cloud For Customer, Business By Design, S/4HANA, ...) te integreren met on-premise systemen zoals SAP ECC of SAP CRM. Kortom: SAP HCI helpt om vlotter complexe end-to-end-integratieprocessen op te zetten. Daarnaast ondersteunt SAP HCI gebruikers bij het beheren en monitoren van de content, waardoor hosting of development overbodig worden.Zijn er ook andere middlewareoplossingen?

Naast SAP HCI bestaan er heel wat mogelijkheden om cloudapplicaties naadloos te koppelen aan on-premise- of andere cloudoplossingen.

  • Indien u al SAP Process Integration (PI) of SAP Process Orchestration (PO) gebruikt, kunt u dankzij deze tools ook uw cloudapplicaties integreren. Zo haalt u nog meer uit uw investering.
  • Vertrouwt u op Dell Boomi? Ook deze middlewareoplossing biedt nog mogelijkheden om SuccessFactors te integreren met SAP HCM en Payroll.

Flexso: een expert in cloudintegratie

In 2015 kreeg Flexso de titel ‘SAP Best Cloud Partner’. Wij waren immers een van de eerste Europese SAP-partners die SAP HCI actief gebruikten. Daarnaast werken we ook nauw samen met de productmanagementteams van SAP Walldorf, het SAP hoofdkantoor, in een aantal ‘Early Adopter Programma’s’ rond de cloud.

Op basis van onze expertise en ervaring kiezen en implementeren we de cloudstrategie die het meeste voordelen oplevert, voor zowel uw IT- als uw businessteams.

We delen onze kennis graag met u

Lees als eerste hoe Flexso concrete cases aanpakt en profiteer van tips op basis van ervaringen uit de praktijk.

mascotte
Flexso

Voor een betere website ervaring gebruiken we cookies. Meer informatie