banner image

Content Night

Studenten verleggen logistieke grenzen bij Coolblue

  • Arne Goudeseune
    Arne Goudeseune

Studenten zijn de toekomst van morgen. Dat ontdekten we nog maar eens tijdens de Content Night ‘Innovate Coolblue Logistics with SAP’. Het doel: met een hapje en drankje in de hand elkaar inspireren met creatieve ideeën. De leden van studentenvereniging Imbit verbaasden ons dan ook met hun innovatieve concepten om grenzen te verleggen. 

Slimme processen implementeren: het klinkt de studenten handelsingenieur en toegepaste economische wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen ongetwijfeld bekend in de oren. Maar hoe zet je de theorie om in de praktijk? Ze ontdekten het tijdens Flexso’s Content Night, waar alles in het teken staat van innovatieve en creatieve ideeën.

Content (Engels, bn): De ideeën die vervat zijn in een speech, film of boek.

Grensverleggende resultaten

In de inspirerende gebouwen van de universiteit namen de studenten onder begeleiding van Els Vanhoof en Arne Goudeseune, beiden SAP Consultant bij Flexso, de logistiek van Coolblue – het e-commercebedrijf bekend van de blauwe pakjes – onder de loep. De uitdaging? Via vernieuwende ideeën het logistieke proces in kaart brengen en op een creatieve manier vernieuwen. Een eitje voor studenten die zich verenigen onder de naam "Innovation Meets Business and IT".

De resultaten van de brainstormsessie waren niet min, vertelt Arne: “Van een sensor die de impact van het leveringsproces op de pakketten meet, over nieuwe logistieke mogelijkheden via vending machines, tot de optimalisatie van warehouses met een snelle levering als uitkomst – aan ideeën was er geen gebrek!”

Gemoedelijke sfeer

De opvolging is met andere woorden verzekerd. Na de workshop hadden innovaties zoals blockchain, machine learning en IoT (Internet of Things) nog weinig geheimen voor de studenten. “En mochten die toch nog bestaan, dan zijn de enthousiaste jongeren zeker en vast klaar om ze te ontrafelen”, aldus Arne.

“De afsluitende receptie, waar we met de studenten konden napraten, was de kers op de taart”, besluit Els. “Geef toe: in de zoektocht naar een droomjob is niet enkel de inhoud belangrijk, maar ook de sfeer en collegialiteit. We hebben ons in ieder geval goed geamuseerd! We zijn dan ook letterlijk uit de gebouwen gezet op het sluitingsuur...”

Bij Flexso zetten we graag onze schouders onder een samenwerking als deze. We laten er studenten kennismaken met de technologische uitdagingen in de wereld van SAP, en leggen zo de bouwstenen voor hun toekomstige carrière. Meer weten over onze workshops? Contacteer ons! 

We delen onze kennis graag met u

Lees als eerste hoe Flexso concrete cases aanpakt en profiteer van tips op basis van ervaringen uit de praktijk.

mascotte
Flexso

Voor een betere website ervaring gebruiken we cookies. Meer informatie