banner image

Crelem Bakeries in een digitale stroomversnelling

  • Mario Aerts
    Mario Aerts

In 2015 zette de Cretskens Groep haar schouders onder een failliete bakkerij: Crelem Bakeries was geboren. Al snel werd duidelijk dat digitalisering de sleutel zou zijn tot een succesvolle nieuwe start. Samen met Flexso innoveerde Crelem Bakeries zo goed als alle processen, en verzekerde zichzelf zo van een mooie toekomst. Vandaag is Crelem Bakeries een succesvol bedrijf met 500 medewerkers, verspreid over 3 afdelingen in Asse, Diest en Heusden-Zolder. 

Vertrouwen in SAP

Transformation Consultant Anne-Mie Foucart leidt de veranderingen bij Crelem Bakeries in goede banen. Na uitgebreide vergelijking tussen drie ERP-oplossingen koos de directie opnieuw voor SAP. Voor de implementatie ervan, klopte Anne-Mie bij Flexso aan.

Het Managed Services-aanbod van Flexso, waarbij Flexso instaat voor het volledige beheer van de SAP-omgeving, was de perfecte match,” vertelt Anne-Mie. “Ik kende de competenties van Flexso nog uit vorige projecten. Voor mij waren zij een zeer valabele partner, maar ook bij Crelem Bakeries kregen ze al snel het nodige vertrouwen.”

“Crelem Bakeries had voor het faillissement al heel wat oplossingen bedacht om hun processen met SAP te optimaliseren,” gaat Anne-Mie verder. “Door opnieuw voor SAP te kiezen, waren die investeringen niet verloren. We konden er gewoon op voortbouwen.”

”Crelem Bakeries had nood aan een stabiele partner, die hen van a tot z kon ondersteunen. Flexso was de perfecte match.”
Anne-Mie Foucart, Transformation Consultant Crelem Bakeries 

One-stop-shop

De vernieuwingen strekken zich uit over alle departementen. “Flexso dacht actief met ons mee,” gaat Anne-Mie verder. “Van bestellingen en etikettering tot levering en facturatie: alles werd gedigitaliseerd.”

Met SAP FiCo werd het financieel beheer vereenvoudigd. De volledige flow van sales tot distributie werd in SAP geïmplementeerd zodat de verkoop, productie, distributie en facturatie van de dagverse producten vlekkeloos verloopt. Daarbij werden de bestaande productiesystemen en een webportaal naadloos met SAP geïntegreerd. Intussen nam Flexso ook het CRM-systeem onder handen met SAP Customer Experience, en analyseerden de consultants businessopportuniteiten met SAP Lumira. Heel wat technische tools, die Crelem Bakeries samen de toekomst in katapulteren.

Een voorbeeld: Crelem Bakeries heeft in haar portefeuille zowel grote warenhuizen als dorpskruideniers, die elk hun eigen eisen hebben op vlak van facturatie: de een wil een meer gedetailleerde berekening dan de ander, sommigen willen een digitale factuur, anderen blijven zweren bij papier. Ook kortingen moeten steeds correct berekend en weergegeven worden – geen eenvoudige opgave in de versmarkt, waar alles enorm snel moet gaan. Het SAP Sales en Distribution-platform dat Flexso opzette, helpt Crelem om al die zaken te stroomlijnen. 

Efficiënte processen

“Flexso pakte de overgang van oude ERP-systemen naar de nieuwe SAP-omgeving creatief aan,” vertelt Anne-Mie. “In plaats van alles ineens om te gooien, bouwden ze stap voor stap aan nieuwe modules. Daarbij voorzagen ze telkens de nodige interfaces om de oude en nieuwe oplossingen met elkaar te synchroniseren. Zo verliep de overgang vlot.”

“Sinds de start van het project lopen verschillende processen een pak efficiënter,” aldus Anne-Mie. “Nieuwe producten introduceren is eenvoudiger, promoties doorvoeren gebeurt sneller, en de kwaliteit van onze facturatie ging omhoog. We slagen er vandaag ook veel beter in leveringen te traceren en etiketten snel en correct op te maken.” 

Peace of mind

Anne-Mie: “We blijven trouwens innoveren: nieuwe bestelmodules, een digitaal magazijn, salestools, … We halen echt wel het maximum uit de mogelijkheden van SAP. Tweewekelijks overleggen we met de Flexso-consultants, zodat we de technische oplossingen perfect kunnen afstemmen op de specifieke uitdagingen binnen de versmarkt. We vertrouwen volledig op Flexso, op vlak van licenties, hosting, ontwikkeling, nazorg … Dankzij zo’n sterke, structurele samenwerking, kunnen we bij Crelem Bakeries verder werken aan een mooie toekomst.”

Uw businessuitdagingen slim aanpakken met een creatieve SAP-oplossing? Flexso helpt u graag. Contacteer ons.

We delen onze kennis graag met u

Lees als eerste hoe Flexso concrete cases aanpakt en profiteer van tips op basis van ervaringen uit de praktijk.

mascotte
Flexso

Voor een betere website ervaring gebruiken we cookies. Meer informatie