banner image

Data is het nieuwe goud

En net zoals elke andere waardevolle grondstof, dient het met respect behandeld te worden.

“Is het mogelijk om externe consultants toegang te verlenen tot mijn Development en Acceptance systemen, zonder vertrouwelijke gegevens vrij te geven?”

Data Secure, een product in het Data Sync Manager-pakket, helpt je gevoelige informatie te beveiligen. Bovendien ben je meteen in orde met de meest courante privacywetgevingen.

SAP-data scrambelen is moeilijk. Gelijkaardige, bestaande oplossingen, maskeren “ter plekke”. Dit betekent dat de data pas gecodeerd wordt nadat ze gekopieerd werd naar een doelsysteem. Data Secure, aan de andere kant, tilt beveiliging naar een hoger niveau. 

Maskeren aan de bron

De data wordt gecodeerd nog voor het het bronsysteem verlaat. Op deze manier kan men in de acceptatieomgeving data aanvullen zonder dat er gevoelige informatie buiten gaat. Dit betekent ook dat de oorspronkelijke data nooit gekopieerd wordt, en dus beperk je de kans dat er iets in de verkeerde handen zou vallen.

Databescherming in real time

Admins kunnen de codeerregels voor één locatie bepalen, en ze toepassen over het hele SAP-landschap. Het resultaat is live databescherming, waarbij het systeem zichzelf beveiligt.

Over systemen heen

Veel bedrijven hebben een geïntegreerd SAP-landschap waar de data verdeeld zit binnen ERP-, CRM- en SRM-systemen. Een aanpassing op één locatie, moet steeds doorgevoerd worden naar de andere systemen. Data Secure introduceert een nieuwe technologie, die geïntegreerde dataobjecten anoniem maakt op verschillende systemen met dezelfde waarden. Hierdoor blijven alle referenties intact na het maskeren.

Bijzonder flexibel

Dankzij een bibliotheek aan codeeropties, wordt sowieso aan de meeste noden voldaan. Maar het kan nog een stapje verder. Elke logische maskeercombinatie kan op elk dataobject toegepast worden: maatwerk in beveiliging.

En nog iets…

De Firefoxbrowser: 8 miljoen lijnen code. Microsoft Office: 44 miljoen. In een SAP-business applicatie zitten daarentegen 400 miljoen lijnen code. Hackers en beveiligingsexperts zouden dit een enorm ‘Attack Surface’ noemen. Met Data Secure wordt het aantal kwetsbare plekken drastisch teruggeschroefd, zonder enige bijwerkingen voor de gebruikers.

Laat Flexso en EPI-USE Labs jouw gidsen zijn op weg door deze complexe, en bijzonder belangrijke, wereld. Respectvol, veilig en ruim binnen de GDPR-richtlijnen. 

We delen onze kennis graag met u

Lees als eerste hoe Flexso concrete cases aanpakt en profiteer van tips op basis van ervaringen uit de praktijk.

mascotte
Flexso

Voor een betere website ervaring gebruiken we cookies. Meer informatie