banner image

De voordelen van mobile maintenance

Mobile Maintenance & Service accelerator pack

 • Thibault Velghe enThomas Swolfs

Je machinepark is cruciaal voor je organisatie. Daarom wil je defecten aan machines zo snel mogelijk opsporen en verhelpen (correctief onderhoud). Of misschien beter nog: problemen voorkomen voor ze zich voordoen (preventief onderhoud). Dat is niet evident: onderhoudsprocesstromen zijn tijdrovend en er komt ook veel papierwerk bij kijken.

Je onderhoudsworkflows optimaliseren en digitaliseren: het moet zowat de beste investering zijn die een productiebedrijf kan doen. Door ervoor te zorgen dat de machines goed worden onderhouden, vermijd je stilstand en verleng je hun totale levensduur. En dat betekent dan weer hogere productiviteit, meer winst en minder nood aan investeringen in dure nieuwe productielijnen.

Laat je onderhoud werken voor jou

Met de SAP Mobile Maintenance & Service (MMS) apps van Flexso heb je je onderhoudsflows helemaal onder controle. Medewerkers kunnen in real time communiceren, samenwerken en specifieke taken toewijzen aan de technicus die er het best voor gekwalificeerd is. De technicus registreert het probleem en de oplossing eenvoudig via een applicatie op zijn telefoon. Zo is het hele onderhoudsproces snel en eenvoudig te volgen en kan er achteraf uitgebreid over worden gerapporteerd.

Mobile Maintenance & Service apps accelerator: een blik onder de motorkap

Dankzij SAP Fiori opent Flexso's SAP Mobile Maintenance & Service accelerator pack de weg naar SAP S/4HANA, ook voor wie nog SAP ECC gebruikt. Het MMS-pakket digitaliseert en mobiliseert service- en onderhoudsactiviteiten. Denk aan onderhoudsaanvragen en -orders, storingen en bestede tijd, en reserveonderdelen die de technici gebruiken om het probleem op te lossen.

De apps in ons accelerator pack maken zowel correctief als preventief onderhoud gemakkelijker dan ooit:

 • Incident Companion: een digitale alarmknop waarmee medewerkers onderhoudsproblemen kunnen melden. De melding gaat onmiddellijk naar de onderhoudsdienst, die er in real time op kan reageren.
 • Create Maintenance Request: hiermee registreer je een incident dat je kan classificeren als standaard, storing of defect. Elke optie heeft specifieke parameters voor rapportagedoeleinden.
 • Notification List: dit biedt een overzicht van alle onderhoudsaanvragen en hun status. Van hieruit kan het personeel beslissen welke onderhoudsverzoeken worden omgezet in onderhoudsopdrachten.
 • Maintenance Order Overview: een lijst van onderhoudstaken die kunnen worden toegewezen aan specifieke technici. Zij kunnen op hun beurt ook hun eigen updates aan het order toevoegen.
 • Confirm Maintenance Order: de technicus registreert hoeveel tijd hij besteedt aan een specifieke onderhoudsopdracht.

Ondersteund door de kracht van SAP

Er zijn niet alleen aanzienlijke gebruiks- en productiviteitsvoordelen voor onderhoudsmedewerkers. Onze oplossing biedt ook belangrijke IT- en businessvoordelen:

 • het is module-agnostisch;
 • omdat het een webapplicatie is, is het geschikt voor bijna elk apparaat;
 • het is compatibel met de ECC- en S/4HANA-backend, op locatie of in de cloud;
 • de apps worden aangedreven door SAP Fiori - een bewezen technologie, gebouwd op SAP best practices en toonaangevende designprincipes;
 • het leidt tot betere datakwaliteit, up-to-date feedbacklussen en een duidelijk statusoverzicht van elk order en meer rapporteringsmogelijkheden.

Breid je SAP-omgeving uit met een flexibel pakket dat inspeelt op je noden

Het Flexso Digital team heeft een passie voor het ontwikkelen van slimme oplossingen voor reële businessuitdagingen. Om jouw SAP-omgeving te vervolledigen en je onderhoudsmedewerkers te ondersteunen, creëerden we het modulaire SAP Mobile Maintenance & Service pack. We werken graag samen met jouw team. Zo bepalen we jouw specifieke noden en bouwen we aan een oplossing die we op maat configureren voor implementatie. Het resultaat? Efficiëntere workflows en betere rapportering.

Ontdek hoe het SAP Mobile Maintenance & Service accelerator pack onderhoudsworkflows efficiënter maakt.

We delen onze kennis graag met u

Lees als eerste hoe Flexso concrete cases aanpakt en profiteer van tips op basis van ervaringen uit de praktijk.

mascotte
Flexso

Voor een betere website ervaring gebruiken we cookies. Meer informatie