banner image

Flexso's benadering tot design thinking

  • Yaeko Tack
    Yaeko Tack

Helemaal jezelf bij Flexso

Afgelopen zomer heb ik de theorie van ‘design thinking’ in praktijk omgezet tijdens mijn stage bij Flexso. Stage is in onze opleiding niet verplicht, maar persoonlijk vond ik het interessant om op deze manier al enige werkervaring op te doen.

Meteen is duidelijk geworden dat Flexso zijn naam niet gestolen heeft: ze zijn flexibel en passen zich graag aan, in de mate van het mogelijke, om samen het stage onderwerp te bepalen. Hierbij werk je zowel zelfstandig, als in team aan je opdracht. Je wordt hierbij ook gestimuleerd om zowel oplossingsgericht te handelen en te denken.

Aanpakken, analyseren en doen!

Het doel van mijn stage was om de aanzet te geven tot de “Flexso methode in design thinking”, met als resultaat een samenvatting welke tools en methodologie dat Flexso als bedrijf hiervoor kan gebruiken. 

Gebaseerd op de beschikbare literatuur over design thinking – en hoe SAP dit reeds toepast in hun projecten-, hebben we de analyse gemaakt hoe design thinking binnen Flexso het beste wordt toegepast.

Hieruit hebben we 5 stappen gedefinieerd: Strategize, Define, Ideate, Prototype & Deliver.

In the right place at the right time

Dit vijf-stappen-plan hebben we ook in de praktijk toegepast bij een Flexso klant. De case, was hét juiste project, op dé juiste plaats en op hét juiste moment, waarbij we in ‘real – time’ ondervonden wat wel en/of niet werkte en wat misschien anders kon in de toekomst.
Aangezien de klant met SAP Fiori wilde werken, hebben we vervolgens de mogelijkheden binnen SAP Fiori onderzocht en hoe de uiteindelijke oplossing er zou kunnen uitzien. Dit eindresultaat, was voor mij het laatste contact met de klant in het kader van mijn stage.
Tijdens de vergaderingen met de klant, heb ik steeds de vrijheid gekregen om het initiatief te nemen. Dit gaf me ook de mogelijkheid om tijdens mijn stage, zowel mijn sociale en leidinggevende vaardigheden te ontwikkelen. 

Waarom Flexso?

Mijn stageperiode was een positieve ervaring. Wanneer je ergens mee zit of je hebt ergens vragen over, je kan altijd terecht bij één van de collega's. Je wordt dus echt gezien als “one of the team”, wat voor een zeer aangename werksfeer zorgt. Er wordt vaak gelachen, maar ook heel hard gewerkt. Voor mij was het dan ook zeer inspirerend om te zien hoe gepassioneerd de mensen bij Flexso zijn.

Interesse?

Ben je ook geïnteresseerd om een stage te volgen bij Flexso? Aarzel zeker niet om contact met hen op te nemen! Hun deur staat altijd open en je kan er zeker van zijn dat ze graag naar je luisteren en een stage aanbieden die nauw aansluit bij je interesses en opleiding.

Yaeko Tack , master studente Handelsingenieur Operations Management aan de UGent

We delen onze kennis graag met u

Lees als eerste hoe Flexso concrete cases aanpakt en profiteer van tips op basis van ervaringen uit de praktijk.

mascotte
Flexso

Voor een betere website ervaring gebruiken we cookies. Meer informatie