banner image

Drylock en SAP S/4HANA ERP: een intercontinentaal succes

Een flexibele ERP-oplossing die sites en processen verbindt

  • Simon Dereeper
    Simon Dereeper

Drylock ontwikkelt en produceert innovatieve hygiëneproducten voor drie doelgroepen: baby’s, vrouwen en volwassenen in het algemeen. Het jonge bedrijf schoot uit de startblokken dankzij greenfield start-ups en verschillende internationale acquisities. Om dat alles samen te brengen in een globaal platform, ging Drylock op zoek naar een manier om de verschillende ERP-systemen samen te brengen in een globaal platform. Flexso implementeerde SAP S/4HANA ERP, in nauwe samenwerking met Drylock, om zo alle bedrijfsprocessen te integreren en internationale uitbreiding mogelijk te maken.

Een flexibele ERP-oplossing die verbindt zonder beperkingen

“Aangezien Drylock fabrieken heeft over heel Europa, de Verenigde Staten en Brazilië, gebruikten we op zichzelf staande ERP-systemen. Deze wilden we vervangen door een oplossing die zou zorgen voor standaardisering en tegelijk de nodige flexibiliteit bood om zo onze ambitieuze groeistrategie te ondersteunen”, legt Patrick Pittoors, group ERP director bij Drylock, uit. “Het idee was om gaandeweg te evolueren van ons versnipperde ERP-landschap naar een gemeenschappelijk platform als single source of truth. We wilden dezelfde taal spreken als het ging over processen, datamodellen, outputs, documentatie – alles wat met onze kernactiviteiten te maken heeft.” 

De belangrijkste doelstellingen van Drylock voor dit project waren:

- De kernprocessen op groepsniveau standaardiseren en harmoniseren;
- Een flexibel, future-proof datamodel definiëren en introduceren voor operationele en managementrapportering;
- Een controleerbare omgeving invoeren die de traceerbaarheid van producten en complexe wettelijke vereisten ondersteunt;
- Een intuïtieve input- en analysetool opzetten.

Drylock startte met een voorstudie om de verschillende businessnoden van elke Drylock-locatie over heel de wereld te identificeren. Aansluitend organiseerden ze een selectieronde voor zowel een ERP-oplossing als een integratiepartner. Uiteindelijk viel de keuze op SAP S/4HANA ERP en Flexso.

“We hebben voor Flexso gekozen omdat er naast hun sterke technische competenties ook een duidelijke culturele klik was met Drylock”, gaat Patrick verder. “We zijn allebei jonge organisaties. Dat betekent dat Flexso, net zoals wij, korte communicatielijnen heeft, snel beslissingen kan nemen en de flexibiliteit heeft om de uitdagingen van dit project het hoofd te bieden.”

Een gebruiksvriendelijke interface met de gekende kracht van SAP

Eens de vereisten waren opgelijst en het bedrijf geanalyseerd, begon Flexso met het ontwerp van een SAP S/4HANA-template op maat van Drylock. Om een bedrijfsbrede rapportering mogelijk te maken, die bovendien voldeed aan alle individuele lokale wetgevingen en regulaties, bracht Flexso alle Drylock-locaties bijeen.

Binnen deze template implementeerden we een aantal verschillende modules: SAP Sales and Distribution (SD), Transportation (LE-TRA), Materials Management (MM), Production Planning (PP), Extended Warehouse Management (EWM), Financial Accounting and Controlling (FICO) en Vendor Invoice Management (OT-VIM). SAP Fiori combineert een eenvoudige, gebruiksvriendelijke interface met de kracht van geavanceerde SAP-functionaliteiten.

Meer gebruikers dankzij ondersteunende tools

Naast SAP S/4HANA implementeerde Flexso ook tools om opleidingen en testprocessen doorheen het bedrijf te verbeteren. Het krachtige e-learning platform SAP Enable Now, bijvoorbeeld, helpt om alle Drylock-medewerkers up-to-date te houden over het gebruik van de verschillende operationele tools.

“SAP’s Solution Manager visualiseert rollen en workflows op een intuïtieve manier, terwijl de Test Manager ons in staat stelt om verschillende scenario’s te doorlopen en ervoor te zorgen dat het systeem optimaal werkt. Samen zorgen deze oplossingen voor een betere integratie en samenwerking over departementen heen.”
Patrick Pittoors, group ERP director bij Drylock

Resultaten die de business informeren, versterken en focus bieden

Van zodra het platform in twee landen was uitgerold, merkte Drylock duidelijk meetbare voordelen. De globale implementatie betekende vooral een single source of truth voor alle informatie op groepsniveau. Dat leidde dan weer tot rijkere prestatie-inzichten, betere rapportering en efficiëntere samenwerking.

“De HANA in-memorydatabase is bijzonder krachtig en levert complexe rapporten af in een recordtijd”, benadrukt Günther Heirman, Competence lead bij Flexso. “Bovenop de operationele voordelen zorgt Enable Now ervoor dat gebruikers snel vertrouwd zijn met het systeem – zeker met de Solution Manager die ondersteuning biedt met een gemakkelijk te volgen visueel traject. Dat betekent dat ze het systeem sneller gaan gebruiken, wat zowel een operationeel als een businessvoordeel is.”

“Processen zoals maandafsluitingen en de consolidatie van financiële data gaan sneller, omdat mensen dezelfde taal en transacties beginnen te gebruiken”, voegt Patrick toe. “We gebruiken nu geautomatiseerde en gestandaardiseerde end-to-end processen op maat van het Drylock DNA zonder aan flexibiliteit in te boeten tegenover onze verschillende stakeholders. Dat is nog een reden waarom we voor Flexso gekozen hebben: hun snelheid en flexibiliteit gecombineerd met het hoge tempo waaraan ze werken. En ook het feit dat ze een geweldige sparringpartner zijn.” 

“Dankzij deze greenfield implementatie beschikken we nu over een solide basis voor ons groeitraject. SAP S/4HANA biedt ons meer dan enkel ondersteuning. Het zal ons helpen om beter te werken, gealigneerd met onze businessuitdagingen.”
Patrick Pittoors, group ERP director bij Drylock

De businessvoordelen:

- Een centrale database voor alle bedrijfsgerelateerde data wereldwijd, gebaseerd op SAP S/4HANA.
- Geharmoniseerde processen en meer efficiëntie over de volledige groep.
- Geautomatiseerde operationele en managementrapportering.
- Gestroomlijnde compliance met lokale vereisten en regelgeving.
- Automatisatie van kernprocessen zoals EWM en RF scanning, EDI, invoicing enzovoort.
- Één taal (EN) en uniforme lay-outs voor documenten, labels enzovoort.

Meer weten over onze aanpak? Ontdek jouw roadmap naar SAP S/4HANA.

We delen onze kennis graag met u

Lees als eerste hoe Flexso concrete cases aanpakt en profiteer van tips op basis van ervaringen uit de praktijk.

mascotte
Flexso

Voor een betere website ervaring gebruiken we cookies. Meer informatie