banner image

Een meer geautomatiseerde Supply Chain

Betere productieplanning dankzij verregaand klanteninzicht

  • Tommy Vanspauwen

“Borealis is erin geslaagd een aantal activiteiten te automatiseren en gebruiksvriendelijker te maken, met een efficiënter supply chain managament als resultaat. Vandaag hebben we een beter inzicht in de winstgevendheid van onze klanten, onze productie en distributie verloopt gestroomlijnder en we kunnen vlotter inspelen op uitstaande orders.”

Borealis is één van de grootste Europese producenten van innovatieve producten op gebied van polyolefins, chemicaliën en meststoffen. Hun oplossingen zijn een meerwaarde voor tal van bedrijven in diverse industrieën. Borealis stelt 6.500 te werk in 120 landen.

Naar een meer geautomatiseerde Supply Chain

Borealis had nood aan een automatisering en optimalisatie van verschillende processen in haar supply chain. Zowel het planningsproces als het sales order backorder proces werden aangepakt. Dat laatste met als doel een reductie van de voorraad en een betere beschikbaarheid van de winstgevende producten.

Betere user experience voor alle betrokkenen

De systeemgebruiker beschikt voortaan over een gebruiksvriendelijke gebruikersinterface. Dankzij een geautomatiseerde en efficiënte tool kan de demand planner backorders bevestigen op basis van sales marges en klantsegmenten en heeft hij ten allen tijde een overzicht van alle uitstaande orders. De eindgebruiker tot slot moet dankzij automatisering minder manuele activiteiten uitvoeren en heeft een betere gebruikerservaring.

Betere productieplanning

Borealis heeft vandaag een beter inzicht in de voorraad en in de winstgevende producten. Het plannen van een productie in de ‘plant’ gebeurt op basis van de vraag van de klant rekening houdend met capaciteitsrestricties. Naast een gestroomlijnde productie verloopt ook de distributieplanning naar de distributiecentra vlotter. Ook een verregaand inzicht in de klant gebaseerd op de winstgevendheid draagt bij tot een betere productieplanning. Klanten worden sneller bediend en producten sneller geleverd. 

Hoe ervaarde Borealis dit project?

“Flexso stond ons SCM-team bij van a tot z. Hun expertise, open geest en out-of-the-box manier van denken was een grote meerwaarde voor dit project. Flexso bracht innovatieve oplossingen aan die dankzij een onderlinge samenwerking en communicatie succesvol uitgerold werden. De gedrevenheid en nauwgezetheid waarmee Flexso dit project heeft aangepakt, tilde de dienstverlening van ons eigen SCM-Team naar een hoger niveau.”
Pascale Vranken, SCM Specialist Borealis

Technische achtergrond

  • Demand planning
  • Supply Network Planning
  • GATP
  • ECC integration

We delen onze kennis graag met u

Lees als eerste hoe Flexso concrete cases aanpakt en profiteer van tips op basis van ervaringen uit de praktijk.

mascotte
Flexso

Voor een betere website ervaring gebruiken we cookies. Meer informatie