banner image

Stroomlijn je FP&A-processen met SAP Analytics Cloud

Vereenvoudig en optimaliseer FP&A-taken met schaalbare inzichten en real-time data.

  • Koen Vanderwegen
    Koen Vanderwegen

Nu steeds meer bedrijven op weg zijn om intelligente ondernemingen te worden, kan er een kloof ontstaan tussen de visie van het bedrijf en de meer traditionele financiële planningsprocessen. SAP Analytics Cloud (SAC) versnelt de evolutie van intelligente processen in de financiële wereld en daarbuiten door planning en analyse samen te brengen in een enkel intuïtief platform.

Planningsprocessen worden slimmer, elk op hun eigen tempo

Excelspreadsheets en e-mail spelen nog steeds een sleutelrol in budgettering, financiële rapportering en finance in het algemeen, maar ze vertragen die processen ook. Sterker nog: manuele financiële processen vergroten de kans op fouten.
“We merken echter dat steeds meer bedrijven hun traditionele mindset bijstellen en planningsprocessen integreren”, zegt Koen Vanderwegen, competence lead bij Flexso. “Dat betekent dat ze financiële planningsprocessen koppelen aan de planning in andere afdelingen.

Financial Planning & Analysis (FP&A) teams die werk willen maken van een echt geïntegreerde, intelligente digitale planning moeten hun rapporten eenvoudig kunnen analyseren en kunnen gebruiken om de financiële gevolgen van strategische beslissingen te simuleren. "Om aan deze behoeften te voldoen, hebben FP&A-afdelingen een modern, digitaal platform voor planning en analyse nodig. En daarvoor is SAC duidelijk de beste optie.”

De kloof tussen capaciteit en vraag overbruggen en tegelijkertijd het overzicht behouden? Dat is wat SAC doet voor het financiële planningsproces van SABCA. Lees het volledige artikel.

Geïntegreerde informatie, rijke inzichten, nauwkeurige voorspellingen

SAC is een platform dat planning en analyse combineert. Het biedt ongeziene voordelen voor de planning, denk maar aan gebruiksvriendelijke input om je planning te verfijnen, workflow support, mogelijkheden om vlot samen te werken, variaties intuïtief te analyseren, data uit de volledige business te linken en de kracht van de cloud te hanteren.

Dankzij planning op basis van drivers, flexibele allocatie en out-of-the-box simulaties kunnen FP&A-teams strategische vragen van het managementteam vlot beantwoorden. Door gegevens die andere afdelingen zoals hr, productie, supplychain en dergelijke met elkaar te verbinden, ontstaan schaalbare inzichten en real-time cijfers. Op die manier wordt de planning vereenvoudigd en gestroomlijnd dankzij schaalbare inzichten en real-time metingen.

"SAC gaat verder dan nauwkeurige voorspellingen: dankzij machinelearning worden automatisch trends voorspeld en kan je de belangrijkste invloeden binnen je data identificeren.”
Koen Vanderwegen, competence lead bij Flexso

De kracht van end-to-end integratie

Aangezien SAC een cloudapplicatie is, kunnen planningsteams het platform altijd en overal gebruiken om data te raadplegen. Om de overstap vlot te laten verlopen, voorziet SAP ook een acceleratietraject om financiële planning en analyse op te zetten in combinatie met S/4HANA.

“Gebruikers kunnen in SAP S/4HANA vlot stories invoeren voor P&L, cashflow en de balans en zien altijd alle data in real-time. Op die manier rapporteren ze razendsnel en kunnen ze vlot varianties analyseren. Een voorbeeld: op het einde van het proces stuur je het goedgekeurde budget met een druk op de knop meteen terug naar het financiële systeem - dat is de kracht van end-to-end integratie gedreven door SAP Cloud Analytics."

Flexso combineert functionele en technologische expertise

Ons team heeft een sterke achtergrond in financiële planning- en analyseprocessen en een uitgebreide SAC- en S/4HANA-productkennis. Zo garanderen wij een optimale implementatie van de oplossing met een zo groot mogelijke impact op jouw specifieke business.

"We begrijpen de relevante processen en de manier waarop andere bedrijven met FP&A en rapportage omgaan. Daarom kunnen wij een unieke adviserende rol spelen bij implementaties om die processen te stroomlijnen en ervoor te zorgen dat de technologie wordt aangepast aan de specifieke noden van elk bedrijf.”
Koen Vanderwegen, competence lead bij Flexso

"Naast onze technologische expertise, hebben we al talloze implementaties van FP&A en rapportering tot een goed einde gebracht. We hebben dus ook de functionele ervaring om de bedrijfsprocessen zelf te optimaliseren", stelt Koen. "Wij begrijpen relevante processen en de manier waarop andere bedrijven FP&A en rapportering benaderen. Daarom kunnen wij een unieke adviserende rol spelen tijdens implementaties, de processen stroomlijnen en ervoor zorgen dat de technologie inspeelt op de specifieke flow van elk bedrijf.”

SAP Analytics Cloud: de voordelen voor jouw business

  • Één platform voor financiële planning en BI.
  • Out-of-the-box simulaties die snelle financiële antwoorden bieden op strategische businessvragen.
  • Connecteer planning, hr, supply chain en andere businessdata, voor gedetailleerdere prognoses.
  • Volledig geïntegreerde machinelearning-mogelijkheden.
  • Cloud-based, dus altijd en overal toegang tot je data.
  • Snelle set-up van het platform met SAP Cloud Analytics’ standaard businesscontent.

Op de hoogte blijven van de mogelijkheden van SAP voor jouw business? Contacteer ons.

We delen onze kennis graag met u

Lees als eerste hoe Flexso concrete cases aanpakt en profiteer van tips op basis van ervaringen uit de praktijk.

mascotte
Flexso

Voor een betere website ervaring gebruiken we cookies. Meer informatie