banner image

Flexso Academy | Goed begonnen is half gewonnen

  • Flexso

Flexso groeit. Van 2004 tot nu. En we gaan verder... 

Een goede onboarding van nieuwe werknemers is van cruciaal belang. Jet zorgt voor een optimale start bij Flexso. Daarom willen we nieuwkomers graag een warm welkom geven zodat ze zich vanaf hun eerste dag gesteund voelen. Zo stimuleren we ook hún persoonlijke groei. 

Voor een continu innoverend kennisbedrijf als Flexso, zijn opleiding en kennisdeling essentieel om onze ‘community’ klaar te stomen voor alle uitdagingen van deze digitale en snel evoluerende wereld waarin we nu leven. Tomorrow is today.

“Flexso voelt als een soort ‘community’, een hechte familie met een gemeenschappelijke passie en doel”

Hier speelt onze Flexso Academy een grote rol. Een opleidingsprogramma waarin we starters voorbereiden op hun eerste project als SAP consultant. Gedurende vier weken (in september) slaat een team van zeer gemotiveerde en ervaren collega’s de handen in elkaar om onze ‘jonge garde’ op te leiden tot junior SAP consultants. Helemaal klaar om aan hun eerste avontuur beginnen! 

Wat staat er op het programma?

De starters krijgen een eerste introductie tot de verschillende oplossingen van SAP. Na de introductie, duiken we dieper in het volledige aanbod, zowel in de on-premise als cloud oplossingen.

De academy biedt hen een goede kennis van de business processen (aankoop, verkoop, logistiek, finance, …). Daarnaast voorzien we ook een communicatietraining, waarin we werken aan presentatie- en demo skills en maken de deelnemers kennis hoe wij bij Flexso SAP projecten aanpakken. En last but not least is er ook plaats voor een portie fun en leuke teambuilding activiteiten. #workhardplayhard

“Dit instaptraject geeft een perfecte kijk op de interessante wereld van SAP en hoe breed men hierin kan gaan. Door een “deep dive” krijgen de starters de kans om te proeven van verschillende oplossingen en domeinen. De perfecte basis om verder te bouwen" vertelt Mario, Competence Lead bij Flexso. 

De voordelen van zo een Academy?

  • Je bent sneller ‘up to speed’ met de nodige kennis als perfecte basis.
  • Vlotte integratie in het team door een fijn contact met andere starters en ervaren consultants.
  • Beter inzicht in je interesses en hoe je naar de toekomst kijkt.
  • Je leert de roadmap van SAP en Flexso kennen. Waar gaan we allemaal samen naartoe?
  • Dankbare en extra gemotiveerde werknemers. 

Moet ik schoolverlater zijn?

Absoluut niet. De Flexso Academy staat zeker ook open voor ervaren nieuwkomers en andere Flexso collega’s die hun kennis willen verrijken. Zo bekijken we topics die ook interessant zijn voor hen, zoals het schrijven van een specificatie, hoe best een project benaderen met SAP en wat houdt een fit-to-standard workshop juist in.
 

Work hard, play hard

Het leven hoeft niet altijd serieus te zijn, en hier zijn we bij Flexso helemaal mee akkoord. Daarom plannen we tijdens deze intensieve training ook momenten vol fun. Samen met de cursisten en iedereen die bij deze opleiding betrokken is, organiseerden we tijdens afgelopen academy een spannende escape room met als afsluiter cocktails en overheerlijke burgers.  Ideaal om na al die inspanningen de batterijen weer volledig op te laden en elkaar nóg beter te leren kennen. 

Learning never stops

Je goed en ‘part of the team’ voelen is belangrijk tijdens de onboarding, maar gaat ook zeker verder tijdens je hele Flexso loopbaan. Daarom maken ook andere trainingen deel uit van het groeitraject. Zo’n training kan elke consultant volgen, in overleg met een competence lead die persoonlijk advies geeft. Zowel doorgedreven SAP opleidingen, alsook soft skill trainingen rond bijvoorbeeld communicatie, change-management en presales behoren tot de mogelijkheden om de honger naar kennis en kunde te stillen.

Hier stopt het zeker niet. Het ganse jaar door zetten onze collega’s zich in om naast hun dagelijkse job als consultant bij onze klanten, hun ervaring en expertise door te geven in de Flexso community tijdens de vele avondsessies, seminaries en cross functionele deep dive sessies. Kennisdeling zit verweven in ons DNA. 

Is je interesse gewekt?

Lijkt de Flexso Academy je de ideale kick-start om je SAP carrière te beginnen? Kijk dan zeker even tussen onze vacatures, misschien zit jij binnenkort bij ons aan tafel! 

We delen onze kennis graag met u

Lees als eerste hoe Flexso concrete cases aanpakt en profiteer van tips op basis van ervaringen uit de praktijk.

mascotte
Flexso

Voor een betere website ervaring gebruiken we cookies. Meer informatie