banner image

Gebruiksvriendelijke oplossing in Business Planning and Consolidation

Geïntegreerde tool met een betere afstemming tussen IT en business

  • Marc Auwers
    Marc Auwers

"Deze nieuwe planningstool laat ons toe dagelijkse bankbewegingen beter op te volgen. Alle bestaande planningen en vooruitzichten zijn geïntegreerd in één systeem. Dankzij de bundeling van alle belangrijke informatie verloopt het financieel beheer voortaan vlotter en overzichtelijker."

De Gewestelijke Overheidsdienst Brussel (GOB) staat in voor kwaliteitsvolle dienstverlening aan de Brusselse burgers en bedrijven in diverse maatschappelijk domeinen waaronder mobiliteit, werkgelegenheid, huisvesting en financieel beheer. Om een beter inzicht te krijgen in de begroting was de afdeling Thesaurie op zoek naar een geïntegreerde oplossing die gemakkelijk in gebruik is. De planningstool SAP Business Planning and Consolidation (BPC) bleek precies wat ze zochten.

Overzichtelijk en gebruiksvriendelijk

Als overheidsdienst actief in diverse domeinen koos de GOB een gebruiksvriendelijke oplossing die toelaat alle budgetten nauwgezet op te volgen rekening houdend met zowel gerealiseerde als geplande uitgaven en inkomsten. De tool geeft ook een overzicht van de kaspositie van de banken voor zowel het verleden, als de toekomst. Bovendien kan elke kaspositie verklaard worden door de onderliggende bewegingen te tonen. 

Geïntegreerd en perfect afgestemd

De startbasis voor de vooruitzichten zijn de bestaande gegevens uit SAP-ERP. Door gebruik te maken van een netwerk van thesauriecorrespondenten in de verschillende besturen van de GOB, worden deze vooruitzichten uit SAP-ERP verder verfijnd en geactualiseerd in SAP-BPC.

Via een webapplicatie en business process flows, kunnen de thesauriecorrespondenten hun jaarvooruitzichten en vierwekenvooruitzichten ingeven in BPC. Ook de uit SAP ingevoerde gegevens komen in de planningstool BPC terecht. 

Om dubbele vooruitzichten te voorkomen, kan de informatie uit SAP indien nodig gematcht worden met manueel ingevoerde vooruitzichten. Zowel de data uit SAP als de manueel ingevoerde vooruitzichten kunnen in BPC verder beheerd worden in functie van bijkomende informatie waarover de thesauriecorrespondenten beschikken.

Hoe ervaarde de GOB dit project?

"Het project werd opgestart door een andere leverancier waarna Flexso de fakkel overnam. Na een grondige analyse hebben ze alles hertekend, met als resultaat een tool die zowel qua gebruiksvriendelijkheid als performantie perfect aansluit bij onze verwachtingen. De doordachte en innovatieve aanpak van Flexso was precies wat we nodig hadden."
Carole De Groef, afdelingshoofd Thesaurie GOB

Technische achtergrond

  • BW-setup van SAP Funds Management, relevante FI-boekingen en banksaldo’s
  • Gebruiksvriendelijk tool in BPC met zowel automatische loads vanuit BW, laden van Excel-files als manuele invoer
  • Integratie tussen SAP-FI en BPC 

We delen onze kennis graag met u

Lees als eerste hoe Flexso concrete cases aanpakt en profiteer van tips op basis van ervaringen uit de praktijk.

mascotte
Flexso

Voor een betere website ervaring gebruiken we cookies. Meer informatie