banner image

Een toekomstgerichte infrastructuur bij Nizi

  • Tony Jansen
    Tony Jansen

Nizi International is een metaalhandelsbedrijf, gevestigd in Luxemburg. De belangrijkste producten zijn ijzerertsen, gieterijproducten, onedele metalen en concentraten. Nizi is een van de eerste gebruikers van SAP en na meer dan 20 jaar nog steeds loyaal. 

De transitie naar de cloud

Tot 2018 draaide Nizi’s SAP-omgeving op een on-premise infrastructuur. Om tal van redenen besloot Nizi te kiezen voor een cloudstrategie. Deze beslissing werd ondersteund door drie belangrijke drijfveren:

  • Om de total cost of ownership van hun SAP landschap te optimaliseren
  • Om het onderhoud van het datacenter te vereenvoudigen en te verlagen
  • Als voorbereiding op de toekomstige implementatie van SAP S/4HANA

Nizi zocht en vond een partner om deze migratie naar de cloud te maken. Het was vooral onze bewezen expertise in SAP S/4HANA en innovatie cloudtechnologieën die hen overtuigde om voor Flexso te kiezen. Aangezien Microsoft Office 365 al gekozen was als toekomstige communicatie- en samenwerkingsplatform, was het vanzelfsprekend dat Azure de voorkeur zou krijgen om toekomstige IaaS-workloads te hosten. 

Een gefaseerde migratie

Het uiteindelijke doel van deze SAP-migratie is om SAP HANA als onderliggend databaseplatform te hebben. Een directe overstap was niet mogelijk en daarom werd besloten om de SAP omgeving eerst te migreren naar Azure, in een as-is toestand.

De technische migratie gebeurde in 4 grote stappen:

  1. Het bouwen van een cloud-infrastructuur en migratie roadmap inclusief de integratie met andere belangrijke IT diensten, zoals Microsoft RDS, Azure Express Route, ...
  2. Een gefaseerde migratie van on-premise naar de cloud (ontwikkeling, kwaliteit, productie).
  3. De upgrade van SAP ECC naar Enhancement Pack 7
  4. De inzet van SAP Web dispatchers om de veiligheid te verhogen

Voor de Disaster Recovery en Backup strategie werden de RTO/RPO vereisten voor Nizi geoptimaliseerd in lijn met hun verwachtingen door gebruik te maken van verschillende opslagelementen, zoals Azure Blob Storage, Azure VM backup, ...

Een stap dichter bij de toekomst

Nizi is zonder twijfel weer een stap dichter bij de toekomst, met hun hoofd in de wolken. Of clouds. Maar hier stopt het niet. Sinds de oplevering van het project ondersteunt Flexso de SAP omgeving, zowel op functioneel als technisch vlak.

Samen met de klant hebben we dit project tot een goed einde gebracht, volledig in lijn met hun verwachtingen en onze kwaliteitsvereisten. Een knap staaltje samenwerking tussen Flexso en Nizi. 

Overweegt u ook de stap naar de cloud? Neem dan zeker contact met ons op, we helpen u graag verder!

We delen onze kennis graag met u

Lees als eerste hoe Flexso concrete cases aanpakt en profiteer van tips op basis van ervaringen uit de praktijk.

mascotte
Flexso

Voor een betere website ervaring gebruiken we cookies. Meer informatie