banner image

Jobs@De Lijn, supervlot vacatures en kandidaten opvolgen

Een beter dienstverlening dankzij een geïntegreerde jobsite 

 • Dirk Van Hove
  Dirk Van Hove

“8.200 collega’s en meer dan 10.000 reizigers wachten op jou”, schrijft De Lijn op zijn jobsite. Een blik op de site toont dat de vervoersmaatschappij op zoek is naar een flink aantal chauffeurs, technici en bedienden. Om zoveel mogelijk geschikte kandidaten aan te spreken en het sollicitatieproces eenvoudig en efficiënt te houden, ontwikkelde De Lijn samen met SAP-dienstverlener Flexso een nieuwe jobsite. Het resultaat? Meer reacties, betere kandidaten en vlottere interne processen … en daar haalt de reiziger zeker voordeel uit! 

Innovatie en vernieuwing

Innovatie en vernieuwing staan centraal bij alles wat De Lijn doet. “De Lijn wil een goed geolied bedrijf zijn dat stipte, correcte dienstverlening garandeert. Daarom investeren we momenteel fors in het reorganiseren van onze processen. Vandaar de integratie van een nieuw HR-softwarepakket: SAP HCM, inclusief nieuwe tools voor werving en selectie”, aldus Geert Van Kerckhove, manager rekrutering en ontwikkeling. De Lijn wou onder meer een aantrekkelijke, duidelijke en gebruiksvriendelijke website, gekoppeld aan geautomatiseerde processen om sollicitaties te verwerken.

Supervlot vacatures en kandidaten opvolgen

Om De Lijn te ondersteunen bij het beheer van de vacatures en sollicitaties, zorgde Flexso voor een nieuwe jobsite, inclusief een verregaande integratie met het SAP HCM-systeem. Zo beschikt De Lijn nu over een wervingsreserve met een pool van sollicitanten, die ze kunnen inkijken voor een nieuwe vacature online gaat. Wordt een kandidaat aangeworven, dan gaan zijn/haar gegevens rechtstreeks naar de SAP HCM module personeelsadministratie.

“We zijn ontzettend tevreden met de nieuwe oplossing”, zegt Geert Van Kerckhove. “We werken veel efficiënter en besparen dus kosten. En daar profiteren onze reizigers van.” 

Technische achtergrond

 • SAP Organizational Management
  Nakisa OrgChart
 • SAP Personnel Management
 • SAP E-Recruiting
  External jobsite in HTML5/AngularJS with full SAP integration
 • SAP Objective Setting and Appraisals
 • SAP Learning Solution
 • EPI-USE Query Manager

We delen onze kennis graag met u

Lees als eerste hoe Flexso concrete cases aanpakt en profiteer van tips op basis van ervaringen uit de praktijk.

mascotte
Flexso

Voor een betere website ervaring gebruiken we cookies. Meer informatie