banner image

Meer uit SAP Sales Cloud halen?

Integreer met Microsoft Outlook

  • Thomas Van Looy
    Thomas Van Looy

Het succes van een tool of oplossing hangt af van het effectief gebruik ervan, dat geldt ook voor SAP Sales Cloud.
SAP Sales Cloud werkt heel intuïtief, is gemakkelijk te installeren en gebruiksvriendelijk. Door een integratie te voorzien met het vertrouwde platform van Microsoft Outlook, geeft u het gebruik, en dus ook uw productiviteit, een extra boost.

Een vertrouwde omgeving verhoogt productiviteit

MS Outlook wordt in de meeste organisaties al lange tijd gebruikt. Zowel jonge als oudere werknemers gebruiken Outlook dagelijks en vinden er perfect hun weg in terug.

Net dat vertrouwde en aangename stak SAP in de SAP Sales Cloud add-in voor MS Outlook om op die manier productiviteit te stimuleren.

E-mails, afspraken en taken synchroniseren

De SAP Sales Cloud add-in synchroniseert e-mails, afspraken en taken gemaakt in SAP Sales Cloud, rechtstreeks naar Microsoft Outlook. Het omgekeerde is ook mogelijk, maar zal een manuele 'trigger' vereisen. Waarom? Omdat niet alle afspraken noodzakelijk in SAP Sales Cloud terecht moeten komen, en zo houdt hier controle over. U kiest zelf in welk platform u werkt om klanten te contacteren, afspraken en meetings in te plannen, taken op te lijsten of klantenaccounts te beheren. Alle informatie is up-to-date in beide platforms.

Contacten
Aangezien bestaande klantenaccounts en hun contacten automatisch gelinkt en gesynchroniseerd zijn, voegt u gemakkelijk vanuit uw e-mail nieuwe contacten toe aanSAP Sales Cloud. De add-in spoort zelfs duplicaten op: als dezelfde informatie twee keer gevonden wordt, wordt die samengevoegd. Een intelligente, up-to-date en efficiënte manier om uw contacten te beheren. 

Activiteiten/afspraken
Ook activiteiten en afspraken worden gesynchroniseerd. Stel, u ontving zonet een e-mail van een klant waarin die u laat weten akkoord te gaan met uw laatste voorstel. Of u krijgt een e-mail van een zakenpartner om een afspraak in te plannen. In één klik voegt u deze informatie toe aan uw SAP Sales Cloud. Alle informatie over die specifieke business opportuniteit of afspraak wordt centraal bewaard en is op elk moment toegankelijk.

Taken
Ook interessant is de out-of-the-box integratie van taken. Stel dat u een contact moet bellen om te praten over een opportuniteit of om een meeting mee in te plannen. Door de taak toe te voegen aan uw ‘opportuniteit’, ziet u ze ook verschijnen in uw ‘tasks’ in MS Outlook, inclusief details zoals nota’s, prioriteiten etc. Omgekeerd is al deze info ook beschikbaar in uw SAP Sales Cloud.

Activiteiten toevoegen zoals in social media

SAP Sales Cloud heeft ook een aantal interessante toepassingen die vanzelfspekend zijn in social media, maar nieuw in deze SAP oplossing, zoals een geïntegreerde feed of een shelf view. Beide worden opnieuw gesynchroniseerd met MS Outlook.

Net zoals bij vertrouwde interfaces van sociale netwerken, post u via SAP Sales Cloud updates die zichtbaar worden in een geïntegreerde feed. Op die manier kunt u bijvoorbeeld een bericht posten over een recent gewonnen contract. Typ uw bericht in de sectie ‘Post an update’, druk op enter en verspreid het goede nieuws onder al uw collega’s. Naast het posten van updates, is het ook mogelijk te zoeken in deze feed en is elke update onmiddellijk zichtbaar in MS Outlook.

De shelf in SAP Sales Cloud biedt een overzicht van alle items die u aanduidt als uw favorieten. U bespaart tijd omdat u onmiddellijk kunt navigeren tussen uw meest gebruikte items. Ook hier is een zoekfunctie voorzien en wordt alles naadloos gesynchroniseerd met MS Outlook … 

Aan de slag

Deze add-in installeren is eenvoudig. U logt in in uw online SAP Sales Cloud omgeving, gaat naar de downloadsectie en installeert het pakket. Eens dat gelukt is, ziet u 'SAP Sales Cloud' als u MS Outlook opent onder de tab 'Home' tab.

Benut alle troeven van SAP Sales Cloud

SAP Sales Cloud add-in voor MS Outlook is absoluut een aanrader. U verhoogt de waarde van uw SAP Sales Cloud platform aangezien de gebruikers in hun vertrouwde MS Outlook omgeving kunnen werken. Ze zullen dus meer openstaan voor SAP Sales Cloud en alle troeven van deze geweldige SAP oplossing optimaal benutten.

We delen onze kennis graag met u

Lees als eerste hoe Flexso concrete cases aanpakt en profiteer van tips op basis van ervaringen uit de praktijk.

mascotte
Flexso

Voor een betere website ervaring gebruiken we cookies. Meer informatie