banner image

Miko automatiseert bestellingen

Eenvoudig en geïntegreerd bestelportaal

"Miko-klanten plaatsen zelf hun bestellingen via het bestelportaal. Ze zien meteen welke commerciële acties er lopen. Dankzij de integratie met bestaande SAP systemen volgen ze alles logistiek en financieel vlot op."

Koffiebrander Miko beheerst de kunst van het koffiebranden als geen ander. Het bedrijf hecht veel belang aan een aangename en familiale werksfeer, maar investeert als beursgenoteerde bedrijvengroep ook continu in nieuwe samenwerkingen en technologieën.

Van manueel naar geautomatiseerd

Flexso werd ingeschakeld om het bestaande voornamelijk manuele bestelproces te automatiseren en te integreren met bestaande systemen.


Van koffieboon naar kopje

Het resultaat is een modern en performant bestelportaal waar klanten gemakkelijk zelf hun bestellingen ingeven en opvolgen. Prijzen en promoties zijn meteen zichtbaar en alles wordt gelinkt aan één klantenaccount waardoor alles overzichtelijk blijft. De combinatie van Magento technologie als front-end en e-commerce platform met het SAP systeem, zorgt ervoor dat Miko haar engagement ten opzichte van klanten vlot, correct en nauwgezet nakomt.

Hoe ervaarde Miko dit project?

"Flexso engageerde zich van in het begin om het project succesvol uit te rollen en kwam dat engagement 100% na. Er werd open en transparant gecommuniceerd gedurende het volledige traject. Klantgerichtheid en flexibiliteit zijn voor hen geen loze beloftes, ze maken dat echt waar."
Herman Braeken, IT manager Miko

Technische achtergrond

  • Bestelportaal geïntegreerd met SAP via Webservices
  • Integratie tussen Magento en SAP
  • Voor dit project werkte Flexso samen met PHPro, een zusterbedrijf uit de Cronos groep

Een integratie tussen e-commerce systemen en bestaande SAP systemen levert veel voordelen op. Vaak voorkomend is een integratie van SAP met Magento, maar ook andere e-commerce systemen zijn eenvoudig te integreren. 

We delen onze kennis graag met u

Lees als eerste hoe Flexso concrete cases aanpakt en profiteer van tips op basis van ervaringen uit de praktijk.

mascotte
Flexso

Voor een betere website ervaring gebruiken we cookies. Meer informatie