banner image

Naadloze integratie tussen Payconiq en SAP ERP bij VIGO

Klantenbehoeften voorop in het betaalproces

  • Eva Bouton
    Eva Bouton

Vanuit hun hoofdkantoor in het Belgische Wetteren zet VIGO de toon in de productie van orthesen, prothesen, mobiliteitsoplossingen en andere orthopedische hulpmiddelen. De klantervaring staat centraal in het aanbod van het bedrijf: VIGO streeft ernaar patiënten elke mogelijke optie te bieden en stemt zijn orthopedische hulpmiddelen helemaal af op hun behoeften – inclusief het aankoopproces. Met de hulp van Flexso heeft VIGO Payconiq gekoppeld aan zijn SAP ERP om patiënten een nieuwe betaalmethode te bieden.

Medische oplossingen én betaalopties op maat

De samenwerking met Flexso lag voor de hand. De specialist in technische orthopedie ging immers eerder al in zee met ons team voor de ontwikkeling van de iVIGO-app. Dankzij deze volledig geïntegreerde online/offline-applicatie kunnen zorgverleners de technische aspecten van producten intuïtief afstemmen op de behoeften van hun patiënten. Bovendien laat de app hen ook een deel van de kosten direct overdragen aan de patiënt.

"We wilden ons klantgerichte model naar een hoger niveau tillen door patiënten de mogelijkheid te bieden om te betalen met hun smartphone", zegt Dries Verbruggen, IT Manager bij VIGO. "Payconiq is een populaire app voor betalingen in winkels en tussen mensen onderling. Maar het is ook een eenvoudige manier om onze partners in de zorgsector een mobiele betaalmethode aan te bieden zonder dure betaalkaartterminals." 

Naadloze integratie dankzij technisch vernuft

Payconiq als betaalmogelijkheid toevoegen aan de iVIGO-app was dus de boodschap. Ons team integreerde SAP ERP met de Payconiq Payment-API's door verbeteringspunten te implementeren in SAP ERP (in ABAP). Die werden dan weer gekoppeld aan publieke Payconiq REST-API's via SAP Process Orchestration, de on-premise middleware voor SAP-integratie die al in gebruik was bij VIGO.

Flexso installeerde eerder SAP Process Orchestration bij VIGO om de SAP-integratie te faciliteren. Het systeem 'vertaalt' nu de 'taal' van Payconiq naar SAP-specifieke termen, zoals SAP-transacties, -tabellen en ABAP. Het feit dat SAP Process Orchestration al beschikbaar was in de architectuur van VIGO was een belangrijke drijfveer in dit project. VIGO plukt vandaag de vruchten van een snelle en efficiënte integratie van externe API-diensten in zijn SAP-architectuur.

"Omdat we al jarenlang samenwerken met Flexso en we onze SAP-omgeving eerder al hadden geïntegreerd met externe diensten, liep dit project echt van een leien dakje", aldus Dries.

Tevreden klanten dankzij contactloos betalen in alle eenvoud

Dankzij de integratie biedt de iVIGO-app klanten nu een extra betaalmethode met Payconiq, naast de bestaande opties (overschrijving, Bancontact en contant).

Wanneer een klant deze optie selecteert, vraagt het backendsysteem een QR-code aan bij de Payconiq-server, die vervolgens wordt weergegeven in de iVIGO-app. Zodra de betaling is goedgekeurd, stuurt het backendsysteem een bevestiging naar de iVIGO-app en de klant. De QR-code kan ook worden afgedrukt op klantfacturen voor betaling bij ontvangst per post.

Een project met voordelen voor alle partijen

Dries en zijn team doen al sinds 2013 een beroep op ons en zijn overtuigd van onze manier van werken. "De deskundige consultants van Flexso kennen ons bedrijf en dat is een groot voordeel. Ze hebben de vereiste kennis en ervaring in huis, maar zorgen evengoed voor een frisse wind met nieuwe mensen die ze opleiden in onze omgeving, zodat we over de juiste expertise beschikken wanneer we die nodig hebben."

"Iedereen wint erbij", besluit Dries. "Wij worden sneller betaald, en ook onze klanten zijn tevreden."

Wil jij ook Payconiq integreren met je SAP ERP om zowel je team als je klanten fantastische voordelen te bieden? Wij helpen je graag.

We delen onze kennis graag met u

Lees als eerste hoe Flexso concrete cases aanpakt en profiteer van tips op basis van ervaringen uit de praktijk.

mascotte
Flexso

Voor een betere website ervaring gebruiken we cookies. Meer informatie