banner image

Prototypes bouwen in Build

Alleen maar voordelen

  • Arne Goudeseune
    Arne Goudeseune

In de eerste blogpost van deze reeks maakte je kennis met Build: een set van tools die je helpt om betere apps te maken door kennis te vergaren, prototypes te ontwikkelen, feedback te verzamelen en inspiratie op te doen. In deze blog gaan we dieper in op hoe en waarom je die prototypes bouwt. 

Het nut van prototypes

Een prototype is een soort kladversie van je applicatie, waarmee je nagaat of je toepassing haar doel bereikt. Dat kan een schets zijn, een wireframe of een functionele site. Met een prototype kan al je tijdens het designproces feedback vergaren, lang voor je veel tijd en geld investeert in de effectieve ontwikkeling van je app. 

Low-fidelity prototypes

In een eerste fase bepaalde je wat je app moet kunnen om de uitdagingen van je klant aan te pakken. Build helpt je om al die ideeën te visualiseren. Het platform biedt handige sjablonen voor verschillende toestellen, waarop je een eerste design van je app kan schetsen. Scan de schetsen in, en importeer ze in Build. 

Low-fidelity prototypes bieden je:

  • inzicht in een eerste versie van je ontwerp
  • snelle resultaten
  • een eerste gebruikerstest
  • in-app feedback van je team

High-fidelity prototypes

Om de gebruiksvriendelijkheid van je app verder op punt te zetten, ga je met high-fidelity prototypes aan de slag. Designers kunnen de SAP Fiori look en feel eenvoudig importeren om de toepassing op maat te ontwerpen. Of je kan een van de vele templates gebruiken en aanpassen aan je eigen design en organisatie.

De volgende stap: feedback

Met Build kan je makkelijk je collega’s of eindgebruikers uitnodigen om je prototypes te bekijken, testen en er hun mening over te geven. Die feedback leert je of je focus breed genoeg is en of je design aan de noden van je gebruikers beantwoordt. Een handige tool hiervoor is de heat map, die de kliks van je testgebruikers visualiseert. Met die info kan je hen diepgaander bevragen: waarom klikten ze bepaalde zaken aan? Op die manier pas je je design telkens verder aan, zodat het steeds effectiever wordt.

Vlotte link met developers

Build genereert automatisch de code die achter high-fidelity prototypes schuilt. Die code kan je eenvoudig met developers delen via de Web IDE-tool. Maar zelfs low-fidility prototypes zonder code delen, kan erg nuttig zijn: ze bieden developers inzicht in hoe de app moet werken. Zo stimuleert Build niet alleen design thinking, maar ook design doing – het effectieve ontwerpen van je app.

Op zoek naar meer informatie over Build? Onze experts helpen je graag verder. 

We delen onze kennis graag met u

Lees als eerste hoe Flexso concrete cases aanpakt en profiteer van tips op basis van ervaringen uit de praktijk.

mascotte
Flexso

Voor een betere website ervaring gebruiken we cookies. Meer informatie