S4 HANA assessment header

Bepaal je route naar SAP S/4HANA met de juiste assessment

3 minuten
SAP S/4HANA

Steeds meer bedrijven ruilen hun bestaande ERP-systemen in voor SAP S/4HANA. Ben jij al helemaal mee en weet je hoe te beginnen? Flexso helpt je om de overstap voor te bereiden met een assessment op maat van jouw organisatie.

Een goede voorbereiding is de sleutel tot een succesvolle transitie naar SAP S/4HANA. Gelukkig sta je er niet alleen voor: onze SAP-experts, gewapend met jarenlange ervaring in kleine en grote projecten, ondersteunen je graag. Ze ontwikkelden een aanpak die inzicht biedt in je huidige systemen en noden, en die je helpt om je route uit te stippelen naar het ERP-pakket van morgen.

Vier assessments op maat

Vier assessments gidsen je op je route naar SAP S/4HANA. Hoewel ze op veel vlakken verschillen, hebben ze drie essentiële stappen gemeen: ze analyseren je noden en ideeën, identificeren de voordelen van de overstap naar SAP S/4HANA en tekenen een pad uit dat je helpt om je doelen te bereiken.

Ons advies doet meer dan simpelweg de omvang van de overstap bepalen: om verrassingen te vermijden worden alle mogelijke vragen en onzekerheden onder de loep genomen. Hoe gaan we om met risico’s? Wie doet wat? Welke licenties kopen we aan? Wie informeren we? Wat merken de eindgebruikers van dit alles? Aan het eind heb je een duidelijk overzicht van de impact van je overstap naar SAP S/4HANA.

Greenfield- vs. conversie-assessment

Gebruik je vandaag al SAP-tools, dan vraag je je misschien af of je de bestaande systemen en de instellingen ervan kan overzetten naar SAP S/4HANA, of beter ineens opnieuw begint. We helpen je de juiste route te kiezen: conversie (overzetten) of greenfield (van nul beginnen). Verken je opties in onze blog over dit onderwerp.

Innovatie- en optimalisatie-assessment

Overstappen naar SAP S/4HANA is de ideale gelegenheid om te innoveren. Maar welke producten en processen hebben daar het meeste baat bij? De innovatie- en optimalisatie-evaluatie onderzoekt je opties op twee vlakken:

  • Business lines: SAP S/4HANA biedt innovatiemogelijkheden voor elk onderdeel van je bedrijf. In interactieve workshops vergelijken we je huidige situatie met waar je naartoe wil, om zo opportuniteiten bloot te leggen.
  • Fiori en UX: we bepalen een top 3 van interessante Fiori apps voor elke business line.

Het resultaat? Een duidelijk overzicht van de innovatiemogelijkheden bij je overstap naar SAP S/4HANA.

Klaar om over te stappen op SAP S/4HANA?

Vraag jouw assessment aan

Core assessment

Weet je nog niet zeker hoe en wanneer je de overstap naar SAP S/4HANA wil organiseren? Geen probleem: onze core assessment biedt je snel inzicht in de kosten en timing, zonder al te veel in detail te treden. We combineren daarvoor input die medewerkers in workshops meegeven met een diepgaande analyse van je IT-systemen.

Het resultaat? Een impactrapport waarmee je je opties kan verkennen. Bovendien kan je het rapport ook gebruiken voor een diepgaandere langetermijnanalyse van de diverse routes richting SAP S/4HANA.

Full assessment

Dit is de meest omvattende assessment: we maken een exacte kopie van je huidige systeem in een Sandbox en baseren ons op praktijkvoorbeelden om je systeem om te zetten naar SAP S/4HANA. Op die manier kunnen we de impact van de overgang nauwkeurig inschatten. We onderzoeken de gevolgen van mogelijke problemen en combineren die inzichten met onze brede expertise uit vorige projecten.

Het resultaat? Een uitgebreid overzicht van de timing en kosten die gepaard gaan met de transitie, en een stappenplan om van start te gaan.


Geschreven door