banner image

Tinder voor onderzoekers

Machine learning optimaliseert subsidieaanvragen

  • Zjef Mallaerts

Bedrijfsprocessen intelligenter maken. Dat is de missie van Flexso Digital. Daarom ontwikkelden we een baanbrekende oplossing om onderzoekers te helpen bij hun zoektocht naar goede subsidiemogelijkheden. Flexso Digital maakt daarvoor gebruik van SAP Intelligent Technologies' troeven zoals machine learning en natuurlijke taalverwerking (NLP). 

Meer en meer bedrijven maken vandaag gebruik van hoogwaardige artificiële intelligentie en technologieën gebaseerd op machine learning om repetitieve taken – zoals matchingprocessen – te automatiseren. Op die manier verhoogt de productiviteit en de efficiëntie. Door automatisch inkomende betalingen aan openstaande facturen te koppelen of transacties op rekeningafschriften te linken met het algemene register, bijvoorbeeld, werken financiële afdelingen efficiëntier. Kandidaten en vacatures matchen speelt dan weer in de kaart van hr-afdelingen.

Een tijdrovend aanvraagproces automatiseren

Flexso ontwierp een Tinderachtige applicatie om een meer uitdagend proces te tackelen: geschikte subsidiemogelijkheden zoeken voor universiteiten, onderzoeksinstellingen en hun onderzoekers.

Onderzoek is een essentiële taak van elke universiteit, maar het is ook een dure onderneming. Voor onderzoek is geld nodig: om studies of experimenten uit te voeren, laboratoriummateriaal te kopen, assisententen te betalen en het salaris van de wetenschappers uit te keren. Subsidies aanvragen is echter een tijdrovend proces. De universiteiten zelf moeten op zoek naar alle relevante financieringsprogramma’s om nadien die informatie te delen met de onderzoekers, die op hun beurt de aanvragen indienen. Ondanks al het harde werk, zijn de resultaten mager. Slechts 10 tot 20% van alle ingediende projecten krijgt financiering. De kans dat een project financiële ondersteuning krijgt, is klein in vergelijking met de arbeidsintensieve voorbereiding.

‘Research Matching Application'

Daarom ontwikkelden we Research Funding Matching Application. Door SAP Intelligent Technologies’ deep learning en tekstanalyse te combineren, bieden we universiteiten en onderzoekers een realtime research dashboard aan. Het dashboard bevat een automatische selectie van subsidiemogelijkheden, zowel van publieke als private financieringsorganisaties. Deze worden meteen gelinkt aan specifieke vaardigheden, interessevelden, onderzoeksprojecten en de onderzoeksgeschiedenis van de universiteit, onderzoeksinstelling en individuele wetenschapper. Master data van SAP S/4HANA of andere relevante oplossingen kunnen de informatie aanvullen.

Tijdbesparing en betere kansen op succes

De voordelen zijn duidelijk:

  • Je bespaart tijd en geld. Subsidies evalueren en de aanvraag voorbereiden verloopt effectiever, waardoor je meer tijd kan spenderen aan het eigenlijke onderzoek;
  • Je verhoogt de kwaliteit van de aanvraag dankzij smart analytics (geschiedenis, evoluties, een doorlopend leerproces (won vs. lost));
  • Je krijgt meer kans op succes met artificiële intelligentie (nakijken van de voorwaarden, focus op de juiste subsidies/aanvragen, succesvoorspellingen …).

Wil je meer weten over deze oplossing? 

We delen onze kennis graag met u

Lees als eerste hoe Flexso concrete cases aanpakt en profiteer van tips op basis van ervaringen uit de praktijk.

mascotte
Flexso

Voor een betere website ervaring gebruiken we cookies. Meer informatie