banner image

SAP Customer Experience release 2011: wat mag je verwachten?

  • Thomas Van Looy & Jef Op de Beeck

2020 was een jaar dat velen van ons liefst zo snel mogelijk willen vergeten. Gelukkig was de nieuwste release van SAP Customer Experience een lichtpuntje tijdens de eindejaarsperiode! Tijdens het weekend van 14 november lanceerde SAP voor de laatste keer dat jaar namelijk een aantal nieuwe functionaliteiten. In deze blogpost zetten we de belangrijkste voor je op een rijtje. Een volledig overzicht vind je op help.sap.com

SAP Sales Cloud

Nieuwe Sales Acceleration-functies voor C4C
De nieuwe Sales Acceleration-functies maken het mogelijk om de doeltreffendheid van je salesteam te boosten. Creëer, gebruik en onderhoud bellijsten vanuit C4C op basis van contacten, prospecten en leads. Bovendien kunnen de resultaten en de succesgraad rechtstreeks in C4C worden opgevolgd. Tot slot toont de quick view in één oogopslag alle informatie van alle bellijsten.

Duplicate check voor Opportunities
Het is eindelijk mogelijk om de duplicate check (die al bestond voor Prospecten) ook te activeren voor Opportunities. Daarbij krijgt de eindgebruiker alle informatie te zien over identieke of gelijkaardige bestaande Opportunities.

Grafische handtekening voor Sales Orders via smartphone
Het is vanaf nu heel eenvoudig om Sales Orders te ondertekenen via de smartphoneapplicatie. Als je de liggende modus activeert, kan je het hele scherm gebruiken om de grafische handtekening te zetten.

Einde ondersteuning voor IE-browsers
Een laatste belangrijke update is dat Microsoft Internet Explorer niet langer ondersteund wordt vanaf release 2011. Dat is te wijten aan de verschillende stabiliteits- en prestatieproblemen die IE in het verleden heeft gehad. Maar geen zorgen! Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox en andere populaire browsers worden nog steeds ondersteund.

Ontdek in onze reeks over het SAP Customer Experience portfolio de oplossingen vanuit het perspectief van de 4 key users.

SAP Marketing Cloud

Een gloednieuwe gebruikersinterface
Vanaf nu kan je de bestaande Fiori-interface zelf aanpassen. U kunt het SAP-logo veranderen naar je eigen logo, de tegels op de homepagina wijzigen en de lay-out aanpassen. Vooral voor marketeers, managers en beheerders is dat erg handig, omdat ze hun homepagina's nu zo kunnen instellen dat ze alleen de toepassingen zien die ze ook effectief gebruiken. Werk efficiënter met je eigen achtergrond en lay-out via de SAP Cloud Platform-tenant.

Marketing op basis van leads en accounts
Tegenwoordig is het in een B2B-context cruciaal om je publiek de juiste content te bieden. Een contactpersoon kan verschillende functies vervullen bij meerdere organisaties of accounts. Een freelancer kan bijvoorbeeld inkoper zijn voor het ene bedrijf en manager bij het andere. Vanaf nu kan de marketingafdeling daarom activiteiten uitsturen op basis van de functie van de contactpersonen binnen de organisatie. De onderstaande screenshot toont hoe je in Cloud for Customer een taak creëert voor alle inkopers in de doelgroep.

Als er in plaats van een taak een e-mail wordt verzonden, is het ook mogelijk om de campagne te analyseren op basis van het device. Welke devices scoren het best? Op welk device is de CTR het hoogst? Dankzij de analyse kom je het zo te weten.

Uitbreiden met Mendix
Mendix is alomtegenwoordig en vanaf nu ook te vinden op SAP Marketing Cloud. Snellere ontwikkelingsprocessen, minder resources, uitgebreidere mogelijkheden en meer eenvoud – IT'ers zijn al vertrouwd met de talloze voordelen van low-coding.
Low-coding vergroot ook de mogelijkheden voor marketeers. Denk maar aan een Mendix-applicatie waarmee de inschrijvingen voor een evenement via een app automatisch omgezet worden naar contacten en contactinteracties in SAP Marketing Cloud.

Heb je ondersteuning nodig bij de implementatie van een SAP-module of wil je hulp bij je releasemanagement? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

We delen onze kennis graag met u

Lees als eerste hoe Flexso concrete cases aanpakt en profiteer van tips op basis van ervaringen uit de praktijk.

mascotte
Flexso

Voor een betere website ervaring gebruiken we cookies. Meer informatie