banner image

SAP HANA on-premise

Zo stomen we je datacenter klaar voor de toekomst

 • Tony Jansen
  Tony Jansen

Wil je je huidige SAP-landschap naar SAP HANA omvormen, dan moet je vaak ook je infrastructuur herdenken. Is je IT-infrastructuur performant, schaalbaar, veerkrachtig en flexibel genoeg? Laat ons helpen om je datacenter klaar te stomen voor de toekomst.

Rekenkracht en vermogen

De HANA-in-memorytechnologie voegt grote datasets uit verschillende bronnen samen, analyseert en beveiligt ze. Dat vergt heel wat rekenkracht en geheugen. Bovendien blijft de hoeveelheid gestructureerde gegevens groeien, dus moet je ook flexibel CPU-kracht en geheugen kunnen toevoegen. Omdat iedereen het tegenwoordig over de cloud heeft, dacht je misschien dat de cloud de enige manier is om aan die vereisten tegemoet te komen, maar dat hoeft helemaal niet. 

SAP HANA toch liever in de cloud laten draaien? 

Kiezen voor on-premise of hybride oplossingen

In sommige situaties is het goed mogelijk dat SAP HANA on-premise de beste keuze is voor je bedrijf. Misschien is de latency of connectiviteit beter als je je infrastructuur binnen je gebouw houdt. Of je branche is onderworpen aan strenge voorschriften over hoe en waar je gegevens moet opslaan. Wat ook de reden, het is perfect mogelijk om je on-premise infrastructuur van schaalbaarheid, veerkracht en flexibiliteit te voorzien.

Hybride oplossingen zijn ook een optie. Je kan ontwikkelings- en kwaliteitssystemen bijvoorbeeld naar de cloud verplaatsen voor een geoptimaliseerde TCO, terwijl je productiegerelateerde infrastructuur on-premise houdt. 

On-premise implementatie: SAP HANA TDI

Bij de on-premise implementatie van SAP HANA kiezen klanten meestal voor SAP Tailored Datacenter Integration (TDI).

 • Tailored Datacenter Integration (TDI): meer flexibiliteit
  Met het TDI-programma gebruik je je eigen infrastructuur (server, opslag, netwerk, back-up) en operationele processen (om kosten te besparen). Die stem je af op je noden op het vlak van opslag en rekenkracht.

Snelheid en flexibiliteit … net als in de cloud

In het digitale tijdperk blijft de vraag naar snelheid, flexibiliteit en schaalbaarheid exponentieel toenemen. Meer en meer datacentra vervangen daarom hun traditionele architectuur door geconvergeerde of hypergeconvergeerde oplossingen, die computers, netwerken, servers, opslag en virtualisatie in een uniform ontwerp aanbieden.

Welke voordelen je haalt uit zo’n geconvergeerde oplossing? Door alle verschillende componenten te bundelen kan je:

 • de implementatietijd opdrijven;
 • het beheer vlotter doen verlopen;
 • de kosten terugdringen voor bekabeling, koeling, stroomvoorziening en onderhoud;
 • eenvoudig upscalen of outscalen, naarmate je vereisten veranderen

De hypergeconvergeerde infrastructuur die alsmaar populairder wordt, bouwt voort op dat concept. Het belangrijkste verschil is dat een hypergeconvergeerde architectuur softwaregericht is: zowel het storage area netwerk als de opslagabstracties worden virtueel geïmplementeerd in de software in plaats van fysiek in de hardware.

Dankzij hun schaalbaarheid en flexibiliteit bieden (hyper-)geconvergeerde oplossingen je alle voordelen van de cloud, terwijl je je oplossing toch on-premise houdt. 

Onze hardwarepartners

Flexso werkt nauw samen met leveranciers die traditionele en geconvergeerde systemen voor SAP HANA met een SAP-certificaat aanbieden. Omdat die pakketten (servers, opslag, netwerken, software en diensten) vooraf geconfigureerd zijn, zorgen ze voor een zeer snelle implementatie die interessant is voor migraties en greenfield-implementaties. 

Verschillende spelers leveren ook hypergeconvergeerde oplossingen. Al zijn deze nog niet gecertificeerd voor SAP HANA, ze bieden absoluut een meerwaarde als je een schaalbare en flexibele infrastructuur nodig hebt. Veel organisaties zien het als een springplank naar schaalbare computing en implementeren hun SAP HANA-applicatieservers en andere soorten applicaties in hypergeconvergeerde computers.

Hoe wij je kunnen helpen

Als SAP-expert met diepgaande technische en zakelijke kennis kan Flexso je begeleiden bij de uitbouw van de juiste infrastructuur om SAP HANA on-premise, in de cloud of in een hybride configuratie te implementeren. Flexso is trouwens onderdeel van de Cronos-groep. Dat betekent dat we toegang hebben tot competentiecentra met een breed scala aan technologische en zakelijke expertise. Zo kunnen we end-to-end oplossingen integreren op maat van je bedrijf. Ons aanbod omvat:

 • Sizing
  Op basis van je zakelijke vereisten helpen we je huidige en toekomstige hardwarevereisten evalueren: geheugen, CPU-kracht, schijfcapaciteit en netwerkbandbreedte. Door middel van SAP-rapporten, de SAP Quicksizer-tool of schattingen op maat bepalen we hoe groot je infrastructuur moet zijn.
   
 • Overgang en transformatie
  Onze overgangs- en transformatiediensten helpen je een totaal nieuwe infrastructuur in te richten, of naar een andere te migreren (voor SAP ECC of SAP HANA). We kunnen je stapsgewijs ook begeleiden bij het transformatieproces naar SAP S/4HANA.
   
 • Managed services
  Ons portfolio aan cloudgebaseerde en infrastructuurdiensten houdt je SAP-infrastructuur efficiënt, betrouwbaar en flexibel. Via onze managed services kunnen we je omgeving aansturen en ervoor zorgen dat die altijd beantwoordt aan je zakelijke vereisten.

  Ontdek onze managed services.

Waarom Flexso?

Flexso is een SAP-partner met diepgaande bedrijfskennis. Bovendien kan Flexso rekenen op de expertise van meer dan 6.500 collega’s binnen de Cronos-groep, die hostingdiensten aanbiedt in Belgische datacenters.

Contacteer ons om samen te bekijken hoe we jouw datacenter klaarstomen voor de toekomst. 

We delen onze kennis graag met u

Lees als eerste hoe Flexso concrete cases aanpakt en profiteer van tips op basis van ervaringen uit de praktijk.

mascotte
Flexso

Voor een betere website ervaring gebruiken we cookies. Meer informatie