banner image

Vereenvoudig, automatiseer en optimaliseer elke workflow in jouw magazijn

Ontdek onze SAP Mobile Warehouse Management accelerator pack

  • Simon Dereeper & Nico Deleener

Scannen in magazijnen is de laatste jaren enorm geëvolueerd, het heeft de manier waarop taken worden uitgevoerd en informatiestromen worden afgehandeld radicaal veranderd. Ontdek hoe het SAP Mobile Warehouse Management accelerator pack van Flexso jouw SAP ERP-systeem vervolmaakt via onze flexibele, gebruiksvriendelijke mobiele magazijnscanmogelijkheden.

Stap over naar Scanning 2.0

In de “goede oude tijd” werden de complexe goederenstromen van magazijn naar magazijn vaak nog handmatig beheerd, met grote stapels papierwerk tot gevolg.
Vandaag de dag hebben bedrijven op zijn minst enkele van de vele taken en verantwoordelijkheden op het gebied van magazijnbeheer digitaal geautomatiseerd. Door de jaren heen heeft SAP daarvoor verschillende populaire oplossingen ontwikkeld, zoals de eerste SAP-console voor draagbare radiofrequentiescanners en later ook de ITS Mobile barcodescanner.
Met de Scanning 2.0-generatie, gekenmerkt door de superieure gebruikerservaring en het gebruiksgemak dat SAP Fiori biedt, gaan we nog een stap verder.

Elke mogelijke workflow vereenvoudigen

Ondanks de talloze voordelen die de Fiori-applicaties bieden – hun reactievermogen, de mogelijkheid om ze op elk apparaat te gebruiken, de moderne gebruikservaring – is er nog steeds geen standaard SAP Fiori warehouse managementapplicatie beschikbaar. Met onze accelerator pack komt daar nu verandering in.

Het front-end is eenvoudig en intuïtief en behoedt de gebruiker voor de onderliggende complexiteit van de SAP-gateway, de verbinding met on-premise SAP-systemen, enzovoort. Magazijnmedewerkers krijgen zo een duidelijk zicht op de beschikbare voorraadinformatie en moeten de administratie niet meer handmatig uitvoeren, wat leidt tot minder risico op fouten.

De apps in onze accelerator pack vereenvoudigen elke workflow. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van de beschikbare toepassingen:

  • Ontvangst: de magazijnmedewerker scant eenvoudigweg het artikel (of de ‘handling unit’ in SAP), het materiaal is ontvangen – en de voorraad wordt automatisch in je ERP-systeem ingevoerd.
  • Inventarisatie: de gebruiker kan het artikel gemakkelijk scannen, de BIN-locatie bevestigen en allerlei gegevens bekijken, zoals de voorraadhoeveelheden.
  • Picking: de medewerker scant het leveringsnummer en het systeem geeft automatisch aan welke materialen moeten worden gepickt en waar ze zich bevinden. Goederen inpakken voor verzending gebeurt in een handomdraai met de verpakkingsapp.
  • Verzending: nadat de goederen in de vrachtwagen zijn geladen, kan de gebruiker de goederen met één simpele klik verzenden.

Om dit alles mogelijk te maken, moet elk product een eigen barcode bevatten en moet er hardware worden geïnstalleerd die onze mobiele scanapps kunnen uitvoeren. Hierbij voorzien wij je graag van het nodige advies en de best practices om een soepele installatie in jouw magazijn te garanderen. 

Ondersteund door de jarenlange ervaring van SAP

Onze oplossing biedt niet alleen aanzienlijke bruikbaarheids- en productiviteitsvoordelen voor je magazijnmedewerkers. Ook de IT-afdeling en het hele bedrijf is ermee gebaat:

  • Het is module-agnostisch en werkt met SAP MM-IM, WM en EWM;
  • Aangezien het een webapplicatie is, is het geschikt voor nagenoeg elk apparaat;
  • Het is back-end compatibel met ECC en S/4HANA, on-premise of in de cloud;
  • SAP Fiori is een bewezen technologie, ontwikkeld op basis van SAP’s best practices en toonaangevende ontwerpprincipes.

Industriële expertise, ontwikkelingsskills en flexibele implementaties

Het Flexso-team biedt een diepgaande expertise op het gebied van logistieke uitdagingen - en de ontwikkelingsvaardigheden om concrete uitdagingen in de sector op te lossen.

Met onze SAP Mobile Warehouse Management extensie en accelerator pack bieden we bedrijven een snelle oplossing voor meer productiviteit en hogere marges. We werken nauw samen met jouw team en bepalen samen de beste oplossing om je doelstellingen te bereiken - en uiteraard duwen we je nooit in de richting van technologie die niet aan jouw behoeften voldoet. Bovendien kunnen we je ondersteuning bieden met het opzetten van een best practice barcodescanningsysteem en het selecteren van de meest geschikte hardware voor jouw magazijn.

Ontdek hoe Flexso's SAP Mobile Warehouse Management accelerator pack een revolutie teweeg kan brengen in de workflows van jouw magazijn.

We delen onze kennis graag met u

Lees als eerste hoe Flexso concrete cases aanpakt en profiteer van tips op basis van ervaringen uit de praktijk.

mascotte
Flexso

Voor een betere website ervaring gebruiken we cookies. Meer informatie