banner image

Het belang van geïntegreerde autorisatie in SAP S/4HANA

 • Erika Willems
  Erika Willems

Elke medewerker van je organisatie heeft een ander niveau van autorisatie. Heel wat functies vereisen immers toegang tot specifieke en soms gevoelige informatie. Duidelijke autorisatieregels zijn daarom cruciaal voor bedrijven die correct willen functioneren. Door autorisatieflows in kaart te brengen bij de start van je SAP S/4HANA-implementatie of -migratie, spaar je tijd en geld uit op de lange termijn.

Uitdagingen voor jouw autorisatiestromen

Elk autorisatielandschap moet de volgende vakjes aanvinken om medewerkers geëngageerd te houden en tegelijk complianceregels te respecteren:

 • Overzicht: weet je welke gebruikers toegang hebben tot welke specifieke gegevens? Zo kan je ook controleren of elke gebruiker voldoende toegang heeft om zijn of haar taak uit te voeren.
 • Compliance: voldoet je bedrijf aan de GDPR-regelgeving en is gevoelige data voldoende afgeschermd?
 • Flexibiliteit en schaalbaarheid: kan je makkelijk nieuwe gebruikers toevoegen en hen toegang verlenen, of iemands autorisaties te wijzigen wanneer ze van functie veranderen binnen de organisatie?
 • Toekomstbestendigheid: is het autorisatieontwerp gebruiksvriendelijk genoeg? Kunnen in de toekomst eenvoudig nieuwe processen of rechtspersonen worden toegevoegd als de organisatie groeit en verandert?
 • Verantwoordelijkheid: wie is er in het bedrijf verantwoordelijk voor de autorisatieadministratie? Wie beslist over welke gebruikers toegang krijgen?
 • Continuïteit: als je beheerder of autorisatieteam verandert, hoe gemakkelijk kan het nieuwe team dan de autorisatieprocedures overnemen en onderhouden?

De Flexso-methode: een geïntegreerde autorisatieflow

Onze manier van werken? Het Flexso-team combineert technische SAP-kennis met functionele kennis van bedrijfsprocessen in SAP en werkt nauw samen met jouw in-house team om tot het beste resultaat te komen.

 1. We definiëren verschillende rollen met onze ontwerpmatrix – de Flexso Design Matrix: we brengen alle gebruikers en hun functie binnen het bedrijf in kaart en koppelen deze functies aan bedrijfsrollen.
 2. Daarna definiëren we de taak van elke gebruiker, we koppelen de taken aan specifieke processen in SAP en wijzen deze toe aan de passende bedrijfsrol. Het resultaat: een eerste set van best practice autorisaties om jouw bedrijfsprocessen te testen.
 3. We controleren samen met jouw team de toegekende autorisaties en verfijnen ze tot productieklare instellingen.
 4. In de opgeleverde handleidingen, zowel tijdens als na het implementatie- of migratieproces, kan je alle praktische informatie vinden, de structuur van het opgezette raamwerk, een handleiding voor probleemoplossing en meer.

Snel en eenvoudig migreren naar SAP S/4HANA? Ontdek onze S/4-conversiepakketten.

De voordelen van Flexso’s geïntegreerde autorisatie-aanpak

 • Graduele opbouw: een geïntegreerde aanpak zorgt voor een beter en realistischer resultaat. Er wordt voortdurend rekening gehouden met autorisaties doorheen je SAP S/4HANA-project en deze worden geverifieerd tijdens de testprocessen.
 • Beveiliging: met behulp van de Design Matrix elimineren we risico’s en krijgen de juiste personen de nodige toegangen.
 • Visualisatie en gebruiksvriendelijkheid: dankzij de intuïtieve opzet kunnen gebruikers de apps verkennen die ze nodig hebben om hun werk te doen zonder zich zorgen te moeten maken over wat onder de motorkap schuilt.
 • Change management: autorisaties spelen vanaf het begin een belangrijke rol in het implementatie-, conversie- of migratietraject. Dit zorgt voor bewustwording en betrokkenheid van alle gebruikers.

Hulp nodig bij je autorisatie set-up in SAP S/4HANA? Vraag een gratis demo aan en ontdek hoe Flexso je kan helpen.

We delen onze kennis graag met u

Lees als eerste hoe Flexso concrete cases aanpakt en profiteer van tips op basis van ervaringen uit de praktijk.

mascotte
Flexso

Voor een betere website ervaring gebruiken we cookies. Meer informatie