banner image

Snellere engineer-to-order-processen

SAP Qualified Partner-Packaged Solution

 • Günther Heirman
  Günther Heirman

Ontwikkel, bouw en/of assembleer je maatproducten? En lukt het om dat efficiënt en flexibel te doen, terwijl je ook de kosten en leveringsdata onder controle houdt? Wij helpen je graag om eenvoudiger te werken. Het kant-en-klare ‘Flexso Core for Project-Driven Manufacturing’ combineert de kracht van SAP S/4HANA met best practices, zodat je je investering in een mum van tijd terugverdient. SAP hercertificeerde de oplossing in januari 2021

‘Run simple’ of ‘eenvoudiger werken’: dat is al jarenlang het motto van SAP. En dat is ook precies wat ‘Flexso Core for Project-Driven Manufacturing’ doet, onze voorgeconfigureerde totaaloplossing voor bedrijven uit de sector industrial machinery and components. De oplossing helpt ondernemingen om elke stap in de engineering- en productiecyclus te versnellen, terwijl ze hun budget en timing onder controle houden. Vandaar de recente certificering door SAP: SAP bevestigt dat onze oplossing onmiddellijk waarde genereert voor bedrijven die maatproducten ontwikkelen en/of maken, m.a.w. productiebedrijven betrokken bij:

 • make-to-stock, make-to-order en engineer-to-order projecten
 • assemblage, configure-to-order en andere productiemethodes
 • integratie van alle processen rond voorraadketenbeheer
 • diverse types productieprocessen 

SAP S/4HANA + sectorspecifieke ervaring

De Flexso Core-oplossing omvat twee belangrijke componenten. Omdat onze ‘Core’ gebouwd is op SAP S/4HANA, combineert het de kracht van SAP’s geavanceerde in-memoryplatform, de gepersonaliseerde Fiori-gebruikerservaring (op elk device), in-memory analytics en SAP S/4HANA Enterprise management. Flexso verrijkte deze SAP-basis met voorgeconfigureerde engineer-to-order bedrijfsprocessen, gebaseerd op jarenlange ervaring in gelijkaardige bedrijven.

Van offertes tot tijdregistratie: elke stap wordt eenvoudiger

Een paar voorbeelden van hoe de toepassingen helpen om efficiënter, flexibeler te ontwikkelen, te ontwerpen en te produceren terwijl je ook waakt over de kosten en leveringsdata?

 • De Quotation Assistant omvat best practices, templates en tools om offertes te automatiseren, op basis van de input/ervaring van ingenieurs.
 • Met Link Engineering connecteer je je engineering Bill of Materials (BOM) aan je BOM in SAP.
 • De Procurement Assistant biedt het inzicht dat je nodig hebt om te beslissen of het kostenefficiënter is om bepaalde stukken zelf te produceren of uit te besteden aan derden.
 • Transfer project stock biedt met één klik een overzicht van de voorraad die gereserveerd is voor je project.
 • En als je een tijdregistratietool nodig hebt voor de productieomgeving, dan vind je die in Shop floor assistant.

All-in-one pakket tegen een vaste prijs

Meer dan voorgeconfigureerde content, omvat Flexso Core for Product-Driven Manufacturing ook:

 • Kant-en-klare mix van toonaangevende software
 • Voorgedefinieerde methodologie en diensten (bv. manuals) op maat van engineeringbedrijven
 • Allemaal geleverd aan een vaste prijs met een vaste implementatietijd 

Zo ben je zeker van een vlotte implementatie, zodat je in geen tijd van alle voordelen van de oplossing geniet – zonder verrassingen rond budget of timing. Het pakket is bovendien schaalbaar: het groeit naarmate je bedrijf groeit en je noden evolueren. Met andere woorden: een perfect voorbeeld van hoe Flexso je kan helpen ‘to run simple’! 

Meer weten? Lees onze productsheet of neem contact met ons op. 

We delen onze kennis graag met u

Lees als eerste hoe Flexso concrete cases aanpakt en profiteer van tips op basis van ervaringen uit de praktijk.

mascotte
Flexso

Voor een betere website ervaring gebruiken we cookies. Meer informatie