banner image

Een 'coole' stage tijdens de zomer

  • Imane, Tibo en Louis

In tegenstelling tot wat veel studenten tijdens de zomer doen, namelijk reizen of feesten, kozen wij – Imane, Louis en Tibo – ervoor om een stage bij Flexso te lopen tijdens de vakantie. Vol enthousiasme en goede moed ontwikkelden we maturity assessments voor Productie, Financiën en Inkoop. 

Kort uitgelegd wordt een maturity assessment gebruikt als uitgangspunt voor het verbeteren van bepaalde processen. Dankzij deze resultaten krijgt een bedrijf of een afdeling een beter zicht op waar het staat, waar ze willen zijn en hoe ze daar kunnen geraken. 

Onze ervaring

Na veel opzoekwerk en overleg met onze coaches, identificeerden we de belangrijkste processen voor onze domeinen. Daarna keken we naar de mogelijke maturiteitsniveaus binnen deze processen. 

 

Algemene vorm
Al de processen binnen Inkoop, Financiën en Productie hebben enkele aspecten gemeen. Daarnaast zijn er ook nog de domein specifieke aspecten die mee de totale maturiteit bepalen.
Er zijn maturiteitsniveaus bepaald, namelijk:

  • Basic
  • Intermediate
  • Good
  • Best-in-Class.


Deze niveaus worden voorgesteld aan de hand van bepaalde stellingen waarin het bedrijf zich kan terugvinden. Zo bepalen zij hun huidig niveau, maar kunnen ook hun uiteindelijke doel vastleggen.
 

BInnen de belangrijkste processen wordt er nog een onderscheid gemaakt tussen domein specifieke dimensies. 

Productie

"Het was heel interessant om mijn theoretische inzichten te kunnen linken aan echte business cases. Ik vergaarde nieuwe kennis dankzij mijn geweldige coaches en collega’s."

- Imane Zaghbouji, Handelsingenieur aan Universiteit Gent

Binnen productie identificeerde ik zes processen: Product Engineering, MRP, Detailed Scheduling, Production Operations, Quality Management and Maintenance Management

Investeren in jouw toekomst is niet enkel een opleiding volgen. Je moet connecties kunnen leggen en je theoretische kennis kunnen omzetten in de praktijk. Flexso heeft me daarbij geholpen. Ik heb mensen leren kennen die heel open-minded zijn en luisteren naar wat ik te zeggen heb. Ik leerde om zowel zelfstandig te werken als in teamverband sterk in mijn schoenen te staan.

Aankoop

"Het was een enorm leerrijke ervaring bij Flexso! Aangename collega’s en een toffe werksfeer maakten er een leuke periode van."

- Louis Houttequiet, TEW bij Universiteit Antwerpen

Binnen procurement heb ik volgende 6 belangrijkste processen geidentificeerd: Request management, Vendor selection, Contract management, Purchase order management, Goods reception & Invoice management.

Tijdens de stage leerde ik zeer veel over procurement en alle zaken die daarbij komen kijken. We kregen veel verantwoordelijkheid en vrijheid om ons eigen ding te doen. In het begin was dit wel spannend, aangezien we niet goed wisten hoe we eraan moesten beginnen. Naarmate de dagen vorderden en we ons onderwerp beter begrepen verliep alles vlotter en vlotter. Ik ben er zeker van dat deze stage mijn persoonlijke ontwikkeling ten goede komt en dat ik hier nog heel lang aan ga terugdenken.

Financiën

"Een stage bij Flexso is de snelste manier om geldige ervaring op te bouwen. Ik ontmoet sympathieke mensen en het is leuk om hier te zijn"

- Tibo Hendrickx, TEW bij Universiteit Gent

Binnen finance identificeerde ik de 8 volgende processen als belangrijk: Financiële Planning & Analyse, Aankoopprocessen, Verkoopprocessen, Bedrijfsrapportering, Beleidsboekhouden, Financiële afsluitingsprocessen, Activa processen en het uitwerken van het Grootboek.

Bij een bedrijf komen werken als stagiair geeft me de mogelijkheid om in een professionele omgeving te werken. Als stagiair ben ik er niet alleen om koffie te drinken of boodschappen te doen, maar ook om daadwerkelijk werkervaring op te doen. Dit zal door Flexso enorm worden ondersteund. Ik vind de manier van werken bij Flexso erg leuk en ik kijk uit naar de komende weken!
 

Wat zit er in voor Flexso?

Deze assessments kunnen door consultants als hulpmiddel gebruikt worden bij bedrijven om zo een zicht te krijgen op mogelijke verbeterpunten en daarbij passende oplossingen die via SAP aangeboden kunnen worden. Dit is interessant voor zowel de huidige als nieuwe klanten. 

Wat volgt er nog?

In de komende weken zullen we erder werken aan de assessments en zelf een dashboard creëren met een overzicht van de maturiteitsniveaus. Verder zullen we ook een flyer maken en een salespresentatie opstellen om ons eindresultaat voor te stellen. 

Ook zin in een stage bij Flexso?

Onze deuren staan steeds open voor leergierige studenten. Neem dus zeker een kijkje op onze jobsite!

We delen onze kennis graag met u

Lees als eerste hoe Flexso concrete cases aanpakt en profiteer van tips op basis van ervaringen uit de praktijk.

mascotte
Flexso

Voor een betere website ervaring gebruiken we cookies. Meer informatie