banner image

Hoe werk je een businessanalytics strategie uit?

Drie belangrijke stappen

  • Koen Vanderwegen
    Koen Vanderwegen

Je data is de sleutel tot waardevolle inzichten over je business – en tot het succes van je organisatie. Maar hoe benut je die data optimaal? Heb je een strategie uitgestippeld om data te vertalen naar real-time, bruikbare inzichten en kennis? Kies je voor een on-premise of een cloud oplossing? 

Voor je met analytics aan de slag gaat, leg je eerst vast hoe je die data wil verzamelen, beheren en gebruiken. Daarvoor heb je een doordachte strategie nodig, die elke businessline én de rest van de organisatie ondersteunt met dashboards en tools die de waarde van je data blootleggen. Een robuuste strategie voor analytics bestaat uit drie pijlers:

1. De fundamenten van jouw analytics strategie

De hoeveelheid data – en databronnen – neemt exponentieel toe. Vandaar het belang van een strategie die de waarde van je data aantoont, i.e. die vastlegt hoe je bedrijf data zal verzamelen, opslaan, beheren, modelleren, delen en gebruiken. Van data governance, master data management, data life cycle management en data modelling tot data warehousing: Flexso beschikt over de technische expertise om samen met jouw team de fundamenten van analytics te leggen.

2. Businesslines (LoB) meer slagkracht geven met analytics & planning

Businessgebruikers kennen hun business door en door en willen vlot toegang tot inzichten, zodat ze snel beslissingen kunnen nemen. Door businesslines zoals HR, finance, logistiek en marketing te voorzien van selfservice reporting, analytics en planningstools bieden we hen toegang tot de data-inzichten die ze nodig hebben, wanneer ze die nodig hebben.

3. Datagedreven beslissingen mogelijk maken

Naast specifieke inzichten per divisie heeft het management ook een 360°-zicht op de business nodig om de organisatie correct aan te sturen. Flexso kan je helpen bij het ontwerpen van bedrijfsbrede dashboards die toegankelijk zijn vanaf een centrale rapporteringshub. Maar we kunnen ook samen met jou op zoek gaan naar innovatieve scenario’s – en de juiste technologie, zoals machinelearning of AI – om de kracht van data optimaal in te zetten.

Op zoek naar een on-premise of cloud oplossing om je strategie rond businessanalytics vorm te geven? 

We delen onze kennis graag met u

Lees als eerste hoe Flexso concrete cases aanpakt en profiteer van tips op basis van ervaringen uit de praktijk.

mascotte
Flexso

Voor een betere website ervaring gebruiken we cookies. Meer informatie