banner image

Semperit is klaar voor de toekomst met strategische personeelsplanning

  • Koen Vanderwegen
    Koen Vanderwegen

Een bedrijf is maar zo sterk als zijn personeel. Wil je je onderneming laten groeien, dan moet je de juiste mensen aanwerven en het aanwezige talent laten ontwikkelen. Daarom is een duurzame strategie voor personeelsplanning noodzakelijk. De Oostenrijkse rubber- en plasticproducent Semperit besloot zijn internationale planning te stroomlijnen en volledig vanuit het hoofdkantoor in Wenen te beheren. 

Stap 1: de mentale shift

Elk jaar brengt Semperit de personeelskosten en -planning in kaart om het budget op te maken. Een heus huzarenstukje als je weet dat het bedrijf meer dan 7000 werknemers heeft in 15 landen. Vorig jaar consolideerde Semperit alle lokale Excelbestanden, een enorm tijdrovende taak met een grote foutenmarge. Daarom besloot Semperit dit jaar over te stappen naar digitale planning

Stap 2: van manuele naar digitale planning

Semperit koos SAP Analytics Cloud, een geïntegreerde cloudoplossing voor zowel personeelsplanning als analytics, die rechtstreeks werd verbonden met SAP SuccessFactors. De oplossing voor personeelsplanning integreert naadloos alle master- en transactiedata, en de analysetool zorgt voor nieuwe inzichten.

“We installeerden eerst het standaardpakket, daarna analyseerden we welke noden nog moesten ingevuld worden”, vertelt Koen Vanderwegen, SAP Planning & Analytics consultant bij Flexso. “Een van de vereisten van Semperit was bijvoorbeeld de mogelijkheid om zowel full-time als tijdelijke werknemers in te plannen. Hiervoor voegden we een proces toe waardoor dit nu mogelijk is. Daarnaast verbeterden we het detailniveau van de planning en integreerden we nieuwe drivers die verschillende betrokken partijen (zoals HR of het financiële departement) op verschillende niveaus kunnen besturen. Ten slotte maakten we ook personeelsplanning op basis van functiemanagement mogelijk.”

“De shift naar een digitale personeelsplanning stelt ons in staat om lacunes in onze HR-processen op te vullen en een completere strategie te definiëren.”
Petra Cepcekova, expert HR digitalisatie bij Semperit

Stap 3: businessinnovatie door digitale personeelsplanning

Het nieuwe platform maakt het mogelijk om te plannen op basis van functies in plaats van individuele werknemers. Dat betekent dat Semperit rekening kan houden met de belangen van verschillende betrokkenen, zoals beheerders en reviewers van kostenplaatsen, lokale en internationale HR-afdelingen en controlling en management. Kortom, de oplossing voor digitale personeelsplanning integreert meerdere afdelingen en betrokkenen

Waarom Semperit zijn personeelsplanning digitaliseerde

  • Snellere en betrouwbaardere planning
  • Selfservicerapportering en variantieanalyse
  • Integratie van HR- en financiële processen
  • Een flexibel systeem dat het bedrijf klaarstoomt voor de toekomst

Wil je de voordelen van een digitale personeelsplanning voor jouw bedrijf ontdekken? Onze experten helpen je graag verder!

We delen onze kennis graag met u

Lees als eerste hoe Flexso concrete cases aanpakt en profiteer van tips op basis van ervaringen uit de praktijk.

mascotte
Flexso

Voor een betere website ervaring gebruiken we cookies. Meer informatie