banner image

Studenten maken kennis met de wereld van SAP

Expertise delen tijdens gastcollege’s

  • Lien Desmet
    Lien Desmet

 

Als student zit je in grote aula’s, achter je boeken of aan de toog. Op al die plekken neem je leerstof op, maar het is altijd leuk om les te krijgen van iemand uit de praktijk. 

Bij Flexso geven we regelmatig gastcollege’s. We werken daarvoor intensief samen met verschillende scholen. Voor ons is het een manier om onze expertise te delen en voor de studenten is het interessant te horen hoe de theorie uiteindelijk in de praktijk gezet wordt.

Binnen het Flexso team neemt Wouter Lemaire, SAP Developer & Architect Consultant, regelmatig gastcollege’s voor zijn rekening.

Wouter, wat wil je bereiken met zo’n gastcollege op scholen?
"In eerste instantie wil ik de studenten iets bijbrengen zonder dat het een verplichte les wordt. Ik maak er een boeiende en aangename sessie van die studenten een beeld geeft van hoe het er aan toegaat als SAP consultant. Door zoveel mogelijk voorbeelden uit de praktijk te gebruiken, maak ik het voor hen heel concreet."

Hoe bereid je zo’n gastcollege voor?
"Alles begint bij een goed verhaal met zoveel mogelijk interessante onderwerpen en ondersteund door een boeiende presentatie. Ik probeer ook telkens onderwerpen te behandelen die ze misschien al kunnen uittesten tijdens hun eindwerk of andere opdrachten. Door met demo’s te werken, maak ik de presentaties minder saai. Ik ga ook ook niet te diep in op details. De bedoeling is de studenten een basis mee te geven, geen volledige snelcursus tot SAP consultant."

Nog niet zo heel lang geleden was je zelf nog student. Woonde je toen ook gastcolleges bij?
"Toen ik nog studeerde was mijn school één van de enige die SAP als keuzevak had. SAP was nog niet zo bekend bij studenten en er waren nog niet veel gastcolleges. Er was er wel één, ik weet zelfs niet meer van welk bedrijf, maar dat was vrij saai en eentonig. Ik zou er zeker meer gevolgd hebben als er een aanbod was."

Wat kun je meegeven aan studenten die twijfelen om in de SAP wereld van start te gaan?

"SAP biedt echt gigantisch veel mogelijkheden. Je moet uiteraard weten wat je zelf wilt. Wil je graag programmeren, maar niet steeds dezelfde taal? Wil je veel afwisseling? Wil je net minder programmeren? Binnen SAP liggen alle wegen open. Als SAP consultant kun je je volledig uitleven als ontwikkelaar, maar ook als functioneel analist."

We delen onze kennis graag met u

Lees als eerste hoe Flexso concrete cases aanpakt en profiteer van tips op basis van ervaringen uit de praktijk.