banner image

Het geheim van succesvol supply chain management

De belangrijkste functies van SAP IBP

  • Stijn Schepers
    Stijn Schepers

Behoeften van klanten voorspellen, de juiste producten op het juiste moment leveren en bestellingen op korte tijd verwerken… Supply chain management is uitdagender dan ooit. SAP IBP digitaliseert en connecteert al je processen, zodat jij je klanten nog beter kan bedienen. 

Pijnpunten aanpakken

SAP IBP geeft je inzicht in de noden van je doelgroep en in je eigen mogelijkheden: welke producten heb je op welk moment beschikbaar en hoe snel kan je ze leveren? Elk onderdeel van de tool heeft haar eigen troeven. Afhankelijk van de specifieke noden van jouw organisatie, bepaal je met welke component je start.

1. SAP IBP Control Tower

Op zoek naar een duidelijk overzicht om je volledige voorraadketen optimaal te beheren? In de SAP IBP Control Tower monitor je eenvoudig de belangrijkste aspecten van je supply chain. De module combineert big data met SAP HANA om je KPI’s doorheen de tijd op te volgen.

2. SAP IBP Sales and Operations Planning

SAP IBP Sales & Operations is het ideale startpunt om je vraag en aanbod op elkaar af te stemmen. Met deze module evalueer je verschillende vraag- en aanbodsituaties op alle productniveaus en doorheen je volledige supply chain. Daarbij breng je naast precieze hoeveelheden ook de verhouding tussen kosten en opbrengsten voor elke situatie in rekening. Bovendien kan je via SAP Jam samenwerken met je collega’s en simulaties creëren om verschillende oplossingen te vergelijken voor problemen met vraag of aanbod.

3. SAP IBP Demand

To understand and shape actual demand, SAP IBP Demand is the way to go. It combines long-term statistical forecasting with specific demand-sensing algorithms, helping you predict short-term demand. Additionally, you can easily include point-of-sales data to increase the accuracy of your predictions and gain a better understanding of sales data. 

4. SAP IBP Inventory

Met SAP IBP Inventory bepaal je eenvoudig de optimale voorraadniveaus voor jouw organisatie, aan de hand van een gestandaardiseerd, geautomatiseerd berekeningssysteem. Op die manier dek je jezelf in tegen een onzekere vraag en aanbod. Bovendien helpt de module je om een evenwicht te vinden tussen werkkapitaal en klantenservice.

5. Demand Driven Material Requirements Planning

SAP IBP Demand helpt je om de werkelijke vraag te begrijpen en vorm te geven. Het combineert statistische voorspellingen op lange termijn met specifieke algoritmen, zodat de vraag op korte termijn voorspeld kan worden. Bovendien kan je eenvoudig point-of-sales gegevens invoeren om de nauwkeurigheid van de voorspellingen te vergroten en zo een beter inzicht te krijgen.

6. SAP IBP Response and Supply

Bij onverwachte veranderingen in productie of distributie moet je gepast en snel kunnen reageren. Dat is niet altijd eenvoudig. SAP IBP Response and Supply reikt je de tools aan om die uitdagingen het hoofd te bieden. Met de module kan je daarnaast beperkingen toewijzen aan verkooporders en leveringsstrategieën in evenwicht brengen, waardoor je inkomsten de hoogte in schieten.

SAP IBP is de weg vooruit voor supply chain management – zoveel is duidelijk. Klaar voor slimmer supply chain management? Flexso begeleidt je in drie stappen om de innovatieve tool in gebruik te nemen. 

Contacteer ons voor meer info over SAP IBP.

We delen onze kennis graag met u

Lees als eerste hoe Flexso concrete cases aanpakt en profiteer van tips op basis van ervaringen uit de praktijk.

mascotte
Flexso

Voor een betere website ervaring gebruiken we cookies. Meer informatie