banner image

Een goede ondersteuning van Waterleau's groei met een state-of-the-art ERP systeem

  • Tony Jansen & Mario Aerts

Waterleau is een globaal en toonaangevend watertechnologie bedrijf dat zich inzet voor de bescherming van ons ecosysteem. Ze bieden oplossingen voor water, afvalwater en de behandeling van bijbehorende producten en helpen zo gemeenten en bedrijven om hun doelstellingen voor duurzame ontwikkeling te behalen. 

Op zoek naar de juiste ERP-oplossing

Waterleau groeit continu en de bedrijfsomgeving verandert in een duizelingwekkend tempo. Het huidige model bestaat uit een verouderd systeem gecombineerd met ontelbare Microsoft Excel- en Access databanken. Daarom willen ze graag de bedrijfsprocessen omvormen tot een geharmoniseerd geheel. Hiervoor was de implementatie van een nieuwe ERP-oplossing aangewezen. De verwachtingen lagen hoog en Waterleau zag in SAP een innnovatief platform waarmee ze op volgende manieren hun processen kunnen verbeteren:

  • de lancering, planning en opvolging van nieuwe bouwprojecten vanuit 1 centraal systeem 
  • het stroomlijnen van de onderhoudsprocessen
  • een goed onderhoud en beheer van de faciliteiten, om zo de klanten te kunnen ontzorgen
  • een naadloze integratie tussen inkoop, verkoop en logistiek. 

SAP S/4HANA en Flexso: de ideale match

SAP S/4HANA kwam uiteindelijk naar voren als beste oplossing, en Flexso als ideale partner. Waterleau koos om de krachten te bundelen met het Flexso-team vanwege de gelijkaardige bedrijfscultuur als hun eigen team, ons oog voor innovatie en nieuwe technologieën en een resultaatgerichte aanpak. Daarnaast was onze end-to-end benadering én de constante ondersteuning door ons Managed Services team een bepalende factor. 

De kern van de nieuwe ERP oplossing is SAP S/4HANA Enterprise Management, een project- en servicegericht platform dat de doelstellingen van Waterleau’s programma kan realiseren. Zowel Waterleau als Flexso geloven sterk in de kracht van standaardisatie die helpen deze doelstellingen te bereiken:

  • Beheer van masterdata: single-source, accurate en betrouwbare gegevens
  • Afgelijnde procedures voor projectmanagement en service
  • Inzicht en optimalisatie van gestroomlijnde bedrijfsprocessen

“Ons oog voor innovatie en nieuwe technologieën, een resultaatgerichte aanpak en overeenkomende bedrijfsculturen waren de voornaamste redenen om voor Flexso te kiezen.”
Bart Goedseels, CEO Waterleau

SAP on Azure, een toekomstgerichte SAP-infrastructuur

Er zijn verschillende opties voor de hosting van de infrastructuur onderzocht. Aangezien Waterleau al verschillende systemen op Microsoft Azure heeft draaien binnen het bedrijf, besloten ze deze uit te breiden met SAP S/4HANA. Met Microsoft Azure heeft Waterleau een toekomstgerichte infrastructuur die de deuren opent naar nieuwe mogelijkheden zoals innovatie, uitbreiding en disaster recovery. SAP on Azure is volledig afgestemd op hun professionele eisen en zal worden beheerd door Flexso. Onze Managed Services bieden maximale gemoedsrust door het gehele hosting oplossing te ondersteunen, inclusief de technische SAP implementatie. 

Dankzij de samenwerking met Cronos (Arxus) bieden we onze klanten een end-to-end service aan.

Contacteer ons gerust voor meer informatie over onze ERP expertise.

We delen onze kennis graag met u

Lees als eerste hoe Flexso concrete cases aanpakt en profiteer van tips op basis van ervaringen uit de praktijk.

mascotte
Flexso

Voor een betere website ervaring gebruiken we cookies. Meer informatie