Analytics

Analytics

Meet, verbeter en voorspel bedrijfsgegevens

Inzicht in uw business is een eerste vereiste om uw bedrijfsprocessen te optimaliseren en om betere beslissingen te nemen. Business Intelligence (BI) en Business Analytics (BA) helpen u bij het meten, analyseren en visualiseren van bedrijfsgegevens, zodat u de performantie van uw onderneming kunt verbeteren en voorspellen.

Analytics is veel meer dan data verzamelen, meten en in kaart brengen. Aan de hand van uw realtime bedrijfsgegevens kunt u prestaties uit het verleden analyseren en zo inzien wat goed of slecht liep. Dankzij predictive analyses kunt u proactief handelen.

De mogelijkheden worden trouwens alsmaar uitgebreider. Recente trends zoals selfservices en Big Data helpen u om nog meer voordeel te halen uit bedrijfsgegevens. Selfservices stellen businessgebruikers in staat om data te bekijken en te analyseren, zonder hulp van de IT-afdeling. Oplossingen om Big Data – de explosie van data – te verwerken, zorgen dat ervoor dat u de resultaten onmiddellijk te zien krijgt, zodat u nog sneller op de bal kunt spelen. 

Hoe kunnen we u helpen?

Welke factoren bepalen het succes van uw bedrijf of afdeling? Deze vraag is het vertrekpunt bij elke analytics-oefening. Flexso gaat samen met u op zoek naar de voornaamste indicatoren en voorziet uw financiële, logistieke, sales en andere toepassingen van de juiste analytics. Zodat uw bedrijf en uw gebruikers een beter inzicht krijgen in uw business. Bovendien kunnen we u ook helpen bij de verbetering van budgetteringsprocessen en planning.

Ons BI- en BA-aanbod is gestoeld op jarenlange ervaring met SAP BI-oplossingen (Business Warehouse & Business Objects) en uitgebreide expertise in SAP HANA, Predictive Analysis, Mobile BI, Lumira, Cloud for Analytics en SAP BPC (Business Planning & Consolidation).

Ons aanbod

  • Uitwerken van een flexibele en efficiënte BI-roadmap
  • Analyse van uw rapporteringsbehoeften en KPI’s
  • Advies rond tools en best practices inzake rapportering
  • Strategische en operationele rapporteringsoplossingen
  • Implementatie van SAP Business Planning & Consolidation (BPC)
  • Implementatie van gebruiksvriendelijke managementdashboards en mobiele BI-oplossingen
  • Rapportering via SAP BI, Business Objects of rechtstreeks in uw SAP HANA-omgeving
  • Self-Service BI (SAP Lumira)

Meer weten over onze diensten?

Contacteer ons en we bekijken samen wat we voor u kunnen betekenen.